This blog is created to give useful information for seekers for their inner ascent,yoga,meditation,peace,love and stress management etc.

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Bloggers
    Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
  • Team Blogs
    Team Blogs Find your favorite team blogs here.
  • Login
    Login Login form

Συνέντευξη με τη Σρι Μάτατζι

Posted by on in Shri Matajis Messages
  • Font size: Larger Smaller
  • Hits: 7882
  • 0 Comments
  • Subscribe to this entry
  • Print

ROYAL ALBERT HALL, Λονδίνο 2001

 

Ερώτηση: Θα λέγατε Σρι Μάτατζι, ότι η Σαχάτζα Γιόγκα περιλαμβάνει ή εντάσσει άλλες θρησκείες ή είναι μια αυτόνομη πνευματική οργάνωση ή θρησκεία;

Απάντηση: Βέβαια περιλαμβάνει! Περιλαμβάνει όλες τις θρησκείες, την ουσία όλων των θρησκειών. Η θρησκεία είναι ένα όφελος που αποκτούμε βήμα-βήμα. Είναι η ουσία όλων των θρησκειών και όχι της απάτης που οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει.

Ερώτηση: Υπάρχει σωστός ή λανθασμένος τρόπος να κάνουμε διαλογισμό; 

Απάντηση: Δεν υπάρχει σωστός ή λανθασμένος τρόπος. Κάθε φορά που κάνετε διαλογισμό, πρέπει να το κάνετε με σεβασμό. Αλλά πρώτα από όλα πρέπει να έχετε σεβασμό στην καρδιά και στο μυαλό σας. Όπως και να' χει, όταν κάνετε διαλογισμό, θα πρέπει να το κάνετε με αγάπη. Αυτό είναι όλο. Η αγάπη καθαρίζει τα πάντα. Απλά καθίστε και διαλογιστείτε.

Ερώτηση: Ποια είναι η γνώμη σας για την Τάντρικ Γιόγκα, προκειμένου να αφυπνιστεί η κουνταλίνι; 

Απάντηση: Όχι, είναι πολύ επικίνδυνη.

Ερώτηση: Γιατί οι άνθρωποι πολλές φορές παίρνουν την αυτογνωσία τους και μετά στρέφονται μακριά από αυτό; Επειδή έχουμε ελεύθερη βούληση; 

Απάντηση: Πνευματικά οι άνθρωποι δεν έχουν ωριμάσει πολύ και όταν λάβουν την αυτογνωσία τους, επειδή γίνεται τόσο απλά και τόσο εύκολα δεν κατανοούν την αξία της. Αυτοί όμως που είναι ώριμοι, αυτοί που είναι πραγματικοί αναζητητές, το λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους. Δεν είναι ζήτημα ελεύθερης βούλησης, είναι η πνευματική σας ανάπτυξη, η ωρίμανση. Μερικοί άνθρωποι είναι πραγματικά μεγάλοι αναζητητές, άλλοι προσπαθούν και κάποιοι άλλοι το κάνουν επειδή είναι κατά κάποιο τρόπο μόδα. Θα πρέπει η αναζήτηση της αλήθειας να πηγάζει με ειλικρίνεια μέσα από την καρδιά σας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εκείνοι οι οποίοι θέλουν να παραμερίσουν την αλήθεια προφανώς δεν είναι καλοί. Αλλά για εκείνους που προσπαθούν τους παίρνει λίγο χρόνο, αλλά σταδιακά με την εμπειρία την αναγνωρίζουν.

Powered by EasyBlog for Joomla!

Σημαντικές πληροφορίες

Γιόγκα σημαίνει:

Η πραγματική έννοια της Γιόγκα είναι η ένωση του πνεύματός μας με τη θεϊκή δύναμη.
  Δεν είναι μόνο η άσκηση

Δωρεάν μαθήματα:

  Τα μαθήματα είναι δωρεάν καθώς , όπως αναφέρει η Σρι Μάτατζι, η ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα:

"Η πνευματικότητα δεν είναι κάτι που μπορεί να αγοραστεί ή να εμπορευτεί, είναι κάτι που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και είναι δικαίωμά του να την κατακτήσει".

Ο διαλογισμός:

Ο διαλογισμός  Sahaja είναι μοναδικός. Δεν είναι άσκηση. Είναι εύκολο να μάθει και λειτουργεί γρήγορα. 5-10 λεπτά την ημέρα διαλογισμού Sahaja Yoga φέρνει αποτελέσματα.