Εισαγωγικό Πρόγραμμα Σαχάτζα Γιόγκα

Σάββατο, 2 Μαρτίου στις 7 μ.μ.

Βασιλίσσης Σοφίας 26,Μαρούσι,
Δεύτερος 'Οροφος


Με χαρά σας προσκαλούμε να γνωρίσετε τη Σαχάτζα Γιόγκα, τη μέθοδο διαλογισμού που επιτρέπει σε όλους να βιώσουν την εμπειρία του πραγματικού εσωτερικού εαυτού, πέρα από τη διανοητική, συναισθηματική και σωματική δραστηριότητα.

Το εισαγωγικό πρόγραμμα περιλαμβάνει διάλεξη για τη μέθοδο της Σαχάτζα γιόγκα, βιωματική άσκηση διαλογισμού, και μουσική. Δεν απαιτείται ιδιαίτερος ρουχισμός ή ειδικός εξοπλισμός για τη συμμετοχή σας. Τα μαθήματα της Σαχάτζα Γιόγκα προσφέρονται πάντα δωρεάν.

Ανακαλύψτε τον πραγματικό εσωτερικό πλούτο που βρίσκεται μέσα σας, και βιώστε την εσωτερική ειρήνη και χαρά που χαρίζει η μοναδική εμπειρία του διαλογισμού Σαχάτζα γιόγκα.

Κλείσε τη θέση σου

Shri Mataji Nirmala Devi

Οι πνευματικές της ικανότητες εκδηλώθηκαν ...

Τι είναι ο διαλογισμός;

Μερικοί θεωρούν ότι ο διαλογισμός είνα ..

Τα ενεργειακά κέντρα

Μέσα σε κάθε άνθρωπο υπάρχει ένα δίκτυο..

Η Κουνταλίνη

Βρίσκεται στο ιερό οστό, στη βάση της σπονδυλικής

Μουσική και διαλογισμός

Η μουσική μπορεί να βοηθήσει και να ενισχύσει

Δοκιμάστε το τώρα !

Η διαδικασία είναι πολύ απλή

100 χρόνια από τη γέννηση της Σρι Μάτατζι Νίρμαλα Ντέβι


Το ταξίδι μιας Μητέρας, από Αγωνίστρια της Ελευθερίας σε Αγαπημένη Γκουρού


Στις 21 Μαρτίου 2023, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα γιορτάσουν την εκατοστή επέτειο της γέννησης της Νίρμαλα Σριβάσταβα, γνωστή σε εκείνους που άγγιξε η διδασκαλία της ως Σρι Μάτατζι Νίρμαλα Ντέβι, ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα. Οι εορτασμοί θα λάβουν χώρα διαδικτυακά και στα κέντρα της Σαχάτζα Γιόγκα σε όλο τον κόσμο. Περιλαμβάνουν επιλεγμένες καταγραφές των ομιλιών της Σρι Μάτατζι, μουσικά προγράμματα, και την ευκαιρία να αισθανθείτε από πρώτο χέρι την πρακτική διαλογισμού της Σαχάτζα Γιόγκα.

Η Νίρμαλα Σριβάσταβα έζησε μια ξεχωριστή ζωή. Είναι μία από τις πρώτες – και ελάχιστες ακόμα – γυναίκες γκουρού. Την αποκαλούν με αγάπη Σρι Μάτατζι, «σεβαστή Μητέρα». Αφιέρωσε τη ζωή της στο να προσφέρει την πνευματική αφύπνιση σε όλους εκείνους που αγκάλιασε κατά τη διάρκεια των πολυάριθμων ταξιδιών της σε όλο τον κόσμο. Δεν πήρε ποτέ χρήματα για τη διδασκαλία της και μέχρι σήμερα η Σαχάτζα Γιόγκα προσφέρεται δωρεάν σε όλους. Η πεποίθησή της ότι «Πρέπει να γίνετε ο γκουρού του εαυτού σας» είναι βασική αρχή στη Σαχάτζα Γιόγκα.

Γεννήθηκε το 1923 στην Ινδία από γονείς υψηλής κοινωνικής θέσης, με καταγωγή από τη βασιλική δυναστεία των Σαλιβάχανα. Κατά τη νεαρή της ηλικία αγωνίστηκε στο πλάι των γονιών της για την ανεξαρτησία της Ινδίας, κάτι για το οποίο τελικά φυλακίστηκε. Η Σρι Μάτατζι πέρασε επίσης το χρόνο της με τον Μαχάτμα Γκάντι στο Σεβάγκραμ Άσραμ. Στη συνέχεια σπούδασε ιατρική στη Λαχώρη, ίδρυσε αρκετές φιλανθρωπικές οργανώσεις, και δημιούργησε την οικογένειά της με το σύζυγό της Τ.Π Σριβάσταβα, ο οποίος εξελίχθηκε στον μακροβιότερο Γενικό Γραμματέα της Διεθνούς Οργάνωσης Ναυτιλίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Λονδίνο.

Όλο αυτό το διάστημα αναζητούσε τον καλύτερο τρόπο για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν την πνευματικότητα μέσα τους. Το 1970, σε ηλικία 47 ετών, δημιούργησε έναν νέο και δυναμικό τρόπο, μία πνευματική άσκηση που μπορούσε να μεταμορφώσει τη ζωή τους. Τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες διέδωσε ακούραστα το μήνυμα της Σαχάτζα Γιόγκα σε όλο τον κόσμο, ταξιδεύοντας σε περισσότερες από 100 χώρες, για να προσφέρει την εμπειρία της αυτογνωσίας σε μαζικό επίπεδο σε όλους εκείνους, που αναζητούσαν την εσωτερική πνευματική τους μεταμόρφωση.

Το υπόλοιπο της ζωής της περιγράφεται καλύτερα από την ίδια τη Σρι Μάτατζι: «Η ζωή μου τώρα είναι αφιερωμένη στην ευημερία και στο καλό της ανθρωπότητας, εντελώς, ολοκληρωτικά.»

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Σρι Μάτατζι και τα προγράμματα της Σαχάτζα Γιόγκα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.shrimataji.org και www.sahajayoga.gr

Τι είναι η Σαχάτζα Γιόγκα

Η Σαχάτζα Γιόγκα είναι μια μοναδική μέθοδος διαλογισμού, που έφερε επανάσταση στην πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου. Δημιουργήθηκε το 1970 από τη Σρι Μάτατζι Νίρμαλα Ντέβι και από τότε έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η Σαχάτζα Γιόγκα βασίζεται στην αφύπνιση της κουνταλίνι. Η κουνταλίνι είναι μια ενέργεια που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και βρίσκεται στο ιερό οστό, στη βάση της σπονδυλικής στήλης. Όταν αυτή η ενέργεια αφυπνιστεί, πραγματοποιείται μια εσωτερική μεταμόρφωση, που χαρίζει στον άνθρωπο σωματική και ψυχική υγεία. Μέσα από μια πολύ απλή άσκηση διαλογισμού, από το πρώτο κιόλας μάθημα, η κουνταλίνι γίνεται αισθητή ως δροσιά ή ζέστη στις παλάμες των χεριών και στην κορυφή του κεφαλιού.

Read more ...

10 λόγοι για να κάνετε διαλογισμό με τη μέθοδο της Σαχάτζα Γιόγκα

Ο διαλογισμός είναι εύκολος!Δεν χρειάζεται να πάτε στα βουνά ή σε κάποιο απομονωμένο μέρος και να μείνετε εκεί για χρόνια, προκειμένου να λάβετε την αφύπνισή σας και να μάθετε πώς να κάνετε διαλογισμό. Δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε την καθημερινότητά σας ή τη δουλειά σας. Δεν είναι αναγκαίο να φοράτε ειδικά ρούχα ή να μάθετε διάφορα μάντρα και να τα επαναλαμβάνετε δίχως να κατανοείτε τι πραγματικά σημαίνουν. Ο διαλογισμός είναι κάτι που συμβαίνει αυθόρμητα, χωρίς διανοητική προσπάθεια. Κάθε άνθρωπος μπορεί να εισέλθει στην κατάσταση του διαλογισμού, από το πρώτο κιόλας μάθημα της Σαχάτζα Γιόγκα, καθώς η κουνταλίνι αφυπνίζεται κάνοντας μια πολύ απλή άσκηση

Read more ...

Σημαντικές πληροφορίες

Γιόγκα σημαίνει:

Η πραγματική έννοια της Γιόγκα είναι η ένωση του πνεύματός μας με τη θεϊκή δύναμη.
  Δεν είναι μόνο η άσκηση

Δωρεάν μαθήματα:

  Τα μαθήματα είναι δωρεάν καθώς , όπως αναφέρει η Σρι Μάτατζι, η ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα:

"Η πνευματικότητα δεν είναι κάτι που μπορεί να αγοραστεί ή να εμπορευτεί, είναι κάτι που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και είναι δικαίωμά του να την κατακτήσει".

Ο διαλογισμός:

Ο διαλογισμός  Sahaja είναι μοναδικός. Δεν είναι άσκηση. Είναι εύκολο να μάθει και λειτουργεί γρήγορα. 5-10 λεπτά την ημέρα διαλογισμού Sahaja Yoga φέρνει αποτελέσματα.