Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

 Ο κύκλος των μαθημάτων Σαχάτζα Γιόγκα της φετινής περιόδου έφτασε στο τέλος του. Λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, η περίοδος αυτή είχε πολλές ιδιαιτερότητες για όλους μας. Παρά τα μέτρα περιορισμού, το διαδίκτυο μας έδωσε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε τα μαθήματα από τα σπίτια μας, με μεγάλη συμμετοχή από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου προσφέρουμε τη δυνατότητα παρακολούθησης των διαδικτυακών μαθημάτων σε επανάληψη, όπως πάντα χωρίς χρέωση. Προτείνεται η παρακολούθηση να γίνεται με τη σειρά, για την καλύτερη κατανόηση των παρουσιάσεων και των τεχνικών διαλογισμού.

Αναμένουμε με χαρά τον Σεπτέμβρη να σας συναντήσουμε σε ένα από τα κέντρα μας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Βόλο. Ευχόμαστε σε όλους η καλοκαιρινή περίοδος να είναι ευχάριστη, ξεκούραστη και δημιουργική.

Καλό καλοκαίρι!

Σύλλογος Σαχάτζα Γιόγκα Ελλάδας

Διαδικτυακά μαθήματα 2020:

http://www.sahajayoga.gr/en/%CF%83%CE%B1%CF%87%CE%AC%CF%84%CE%B6%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CF%8C%CE%B3%CE%BA%CE%B1/online-lessons.html

 

 

Shri Mataji Nirmala Devi

Οι πνευματικές της ικανότητες εκδηλώθηκαν ...

Τι είναι ο διαλογισμός;

Μερικοί θεωρούν ότι ο διαλογισμός είνα ..

Τα ενεργειακά κέντρα

Μέσα σε κάθε άνθρωπο υπάρχει ένα δίκτυο..

Η Κουνταλίνη

Βρίσκεται στο ιερό οστό, στη βάση της σπονδυλικής

Μουσική και διαλογισμός

Η μουσική μπορεί να βοηθήσει και να ενισχύσει

Δοκιμάστε το τώρα !

Η διαδικασία είναι πολύ απλή

Βιογραφία της Σρι Μάτατζι

Η Σρι Μάτατζι Νίρμαλα Ντέβι γεννήθηκεστις 21 Μαρτίου του 1923, στην Chindwara της lνδίας, σε μια χριστιανική οικογένεια. Έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, το Φεβρουάριο του 2011 στην Ιταλία.

Οι πνευματικές της ικανότητες εκδηλώθηκαν από πολύ νωρίς. Όταν ήταν παιδί, έζησε με τους γονείς της στο άσραμ του Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος, έχοντας αναγνωρίσει την πνευματικότητα και τη σοφία της, της είχε αναθέσει να γράφει τις προσευχές για τον πρωινό διαλογισμό. Παρά τη νεαρή της ηλικία ο Γκάντι την αγαπούσε και τη συμβουλευόταν.

Read more ...

10 λόγοι για να κάνετε διαλογισμό με τη μέθοδο της Σαχάτζα Γιόγκα

Ο διαλογισμός είναι εύκολος!Δεν χρειάζεται να πάτε στα βουνά ή σε κάποιο απομονωμένο μέρος και να μείνετε εκεί για χρόνια, προκειμένου να λάβετε την αφύπνισή σας και να μάθετε πώς να κάνετε διαλογισμό. Δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε την καθημερινότητά σας ή τη δουλειά σας. Δεν είναι αναγκαίο να φοράτε ειδικά ρούχα ή να μάθετε διάφορα μάντρα και να τα επαναλαμβάνετε δίχως να κατανοείτε τι πραγματικά σημαίνουν. Ο διαλογισμός είναι κάτι που συμβαίνει αυθόρμητα, χωρίς διανοητική προσπάθεια. Κάθε άνθρωπος μπορεί να εισέλθει στην κατάσταση του διαλογισμού, από το πρώτο κιόλας μάθημα της Σαχάτζα Γιόγκα, καθώς η κουνταλίνι αφυπνίζεται κάνοντας μια πολύ απλή άσκηση

Read more ...

Σημαντικές πληροφορίες

Γιόγκα σημαίνει:

Η πραγματική έννοια της Γιόγκα είναι η ένωση του πνεύματός μας με τη θεϊκή δύναμη.
  Δεν είναι μόνο η άσκηση

Δωρεάν μαθήματα:

  Τα μαθήματα είναι δωρεάν καθώς , όπως αναφέρει η Σρι Μάτατζι, η ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα:

"Η πνευματικότητα δεν είναι κάτι που μπορεί να αγοραστεί ή να εμπορευτεί, είναι κάτι που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και είναι δικαίωμά του να την κατακτήσει".

Ο διαλογισμός:

Ο διαλογισμός  Sahaja είναι μοναδικός. Δεν είναι άσκηση. Είναι εύκολο να μάθει και λειτουργεί γρήγορα. 5-10 λεπτά την ημέρα διαλογισμού Sahaja Yoga φέρνει αποτελέσματα.