Eισαγωγικό πρόγραμμα διαλογισμού Sahaja yoga
Σάββατο 16 Nοεμβρίου 2019 στις 19:00.

Με χαρά σας προσκαλούμε να γνωρίσετε τη Σαχάτζα γιόγκα, τη μοναδική μέθοδο διαλογισμού που έφερε επανάσταση στην πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου. Τα προγράμματά μας περιλαμβάνουν εισαγωγική διάλεξη στη μέθοδο της Σαχάτζα γιόγκα, διαλογισμό και μουσική από το μουσικό σύνολο Nirmal Tarang. Δεν απαιτείται ιδιαίτερος ρουχισμός ή εξοπλισμός για τη συμμετοχή στα μαθήματά μας, τα οποία προσφέρονται πάντα δωρεάν.
Ανακαλύψτε τον πραγματικό εσωτερικό πλούτο που βρίσκεται μέσα σε κάθε άνθρωπο και βιώστε την εσωτερική γαλήνη, αγάπη και χαρά που χαρίζει η μοναδική εμπειρία του διαλογισμού της Σαχάτζα γιόγκα, που φέτος γιορτάζει 30 χρόνια παρουσίας στη χώρα μας!

Είσοδος ελεύθερη
Σάββατο 16 Nοεμβρίου 2019 στις 19:00
Βασιλίσσης Σοφίας 26, Μαρούσι (κοντά στο δημαρχείο)

Σύλλογος Σαχάτζα Γιόγκα Ελλάδας
www.sahajayoga.gr
email: contact@sahajayoga.gr
τηλ: 6932096002

Shri Mataji Nirmala Devi

Οι πνευματικές της ικανότητες εκδηλώθηκαν ...

Τι είναι ο διαλογισμός;

Μερικοί θεωρούν ότι ο διαλογισμός είνα ..

Τα ενεργειακά κέντρα

Μέσα σε κάθε άνθρωπο υπάρχει ένα δίκτυο..

Η Κουνταλίνη

Βρίσκεται στο ιερό οστό, στη βάση της σπονδυλικής

Μουσική και διαλογισμός

Η μουσική μπορεί να βοηθήσει και να ενισχύσει

Δοκιμάστε το τώρα !

Η διαδικασία είναι πολύ απλή

Διαλογισμός και Άγχος – Η ιδανική μέθοδος για έναν καλύτερο και πιο υγιεινό τρόπο ζωής!

Οι γρήγορες αλλαγές της συντελούμενης παγκοσμιοποίησης υποβάλλουν μεγάλες πιέσεις στους ανθρώπους με αρνητικές συνέπειες στην υγεία και την ποιότητα ζωής τους. Μόλις τον προηγούμενο αιώνα οι κύριες απειλές για την ανθρώπινη ζωή ήταν οι λοιμώξεις, στις μέρες μας όμως οι περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από ασθένειες όπωςο διαβήτης,οι καρδιακές ανακοπές και τα εμφράγματα, στις οποίες το στρες διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Ασθένειες όπως η στηθάγχη, η καρδιακή ανακοπή και ο διαβήτης που αφορούσαν ομάδες πληθυσμού μεγαλύτερης ηλικίας, τώρα χτυπούν ανθρώπους ως και 30 ετών.

Αναμφίβολα δεν είναι εύκολο να αλλάξουν οι στρεσογόνοι παράγοντες του σύγχρονου ανταγωνιστικού, επιθετικού και γρήγορου τρόπου ζωής, σίγουρα όμως μία αλλαγή μπορεί να επέλθει στις αντιλήψεις και τις ικανότητες αντιμετώπισης του ατόμου για την καταπολέμηση των αρνητικών επακόλουθων του στρες στην υγεία και τις ασθένειες. Πράγματι, νέες μελέτες αποκαλύπτουν ότι μόλις 20 λεπτά καθημερινού διαλογισμού Σαχάτζα Γιόγκα μπορούν να αποβάλλουν το στρες.

Τι είναι το άγχος;

Ο όρος άγχος (ή στρες) προέρχεται από το ρήμα ἄγχω, που στην αρχαία ελληνική γλώσσα σημαίνει σφίγγω ή πνίγω. Το άγχος είναι μια φυσιολογική σωματική και ψυχική αντίδραση σε μια απειλή ή σε μια αίτηση για την αντιμετώπιση απαιτητικών καταστάσεων. Το στρες μάλιστα μπορεί να είναι και θετικό - το λεγόμενο ευ στρες - όταν κανείς καλείται να το αντιμετωπίσει σπάνια (ή μόνο μερικές φορές) και σε περιορισμένο βαθμό. Σε αυτή την περίπτωση λειτουργεί σαν καταλύτης και τον ενεργοποιεί για να αντεπεξέλθει στις όποιες καταστάσεις.

Κάθε άτομο έχει έναν ορισμένο βαθμό άγχους, ο οποίος θεωρείται φυσιολογικός κάτω από ορισμένες περιστάσεις. Όσο πιο συχνό και έντονο είναι το στρες, τόσο πιο δύσκολο είναι να αντιμετωπιστούν οι καθημερινές υποχρεώσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις το αυξημένο στρες προξενεί κακό με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί το άτομο στις δραστηριότητες του και να επηρεάζεται αρνητικά η υγεία του. Όταν η κατάσταση στρες ξεκινά και διαρκεί εβδομάδες έως χρόνια, τότε επηρεάζει και τον εγκέφαλο και το σώμα. Όταν δηλαδή το στρες μετατρέπεται από οξύ σε χρόνιο, τότε κυρίως γίνεται νοσογόνο.

Πολλές είναι οι αιτίες που ενοχοποιούνται από τους επιστήμονες για την εμφάνιση του στρες. Ιδιαίτερα το σύγχρονο στρες του δυτικού ανεπτυγμένου κόσμου είναι περισσότερο ψυχοκοινωνικής και λιγότερο σωματικής φύσης. Σε όλες τις σύγχρονες παθήσεις, όπως είναι η παχυσαρκία και το μεταβολικό σύνδρομο, η αρτηριακή υπέρταση, οι αλλεργικές και αυτοάνοσες φλεγμονώδεις παθήσεις, τα χρόνια σύνδρομα πόνου και κόπωσης, καθώς και οι καταστάσεις άγχους και κατάθλιψης, το σύστημα του στρες παίζει κεντρικό παθογενετικό ρόλο.

Πώς αντιμετωπίζεται το Άγχος;

Πολλές φορές είναι δύσκολο το στρες και οι αιτίες του να γίνουν αντιληπτά. Η συνειδητοποίηση του προβλήματος και η αναζήτηση των πιθανών αιτιών που το προκαλούν είναι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπισή του. Οι προτεινόμενες μέθοδοι μείωσης και αντιμετώπισης του στρες και των διαταραχών του περιλαμβάνουν από απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής και τεχνικές διαχείρισης άγχους, μέχρι ψυχοθεραπεία και φαρμακευτική αγωγή. Ένας απλός τρόπος αντιμετώπισης του άγχους είναι ο διαλογισμός. Επιστημονικές και κλινικές μελέτες αποδεικνύουν ότι ο διαλογισμός θα μπορούσε να εφαρμοστεί ευρέως για τη συμβολή του στη θεραπεία του στρες, καθώς και των περισσότερων νόσων.

Σαχάτζα Γιόγκα – Μία απλή και αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης του άγχους

Η Σαχάτζα Γιόγκα είναι μία μοναδική μέθοδος διαλογισμού η οποία αναπτύχθηκε από τη Σρι ΜάτατζιΝίρμαλαΝτέβι το 1970. Η Σρι ΜάτατζιΝίρμαλαΝτέβι έχει λάβει μεγάλο αριθμό βραβείων και διακρίσεων για τη συνεισφορά Της στην κατανόηση του λεπτού ενεργειακού συστήματος και το έργο που έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα. Μέσα από το διαλογισμό λαμβάνει χώρα μία εσωτερική μεταμόρφωση μέσα από την οποία ο άνθρωπος αποβάλει το άγχος και γεμίζει ενέργεια. Στα μαθήματα της Σαχάτζα Γιόγκα διδάσκεται ένας πρακτικός τρόπος κατανόησης  και διαχείρισης του εσωτερικού ενεργειακού συστήματος . Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει χωρίς αμφιβολία ότι η Σαχάτζα Γιόγκα μειώνει τη δραστηριότητα του συμπαθητικού νευρικού συστήματος (στρες) και αυξάνει τη δραστηριότητα του παρασυμπαθητικού (χαλάρωση).  Πράγματι νέες έρευνες αποκαλύπτουν ότι το στρες αποβάλλεται απλά με 20 λεπτά καθημερινού διαλογισμού Σαχάτζα Γιόγκα.

Συμπεράσματα

Οι ραγδαίες αλλαγές που έχει φέρει ο σύγχρονος τρόπος ζωής ασκούν μεγάλο φορτίο στρες στους ανθρώπους με αρνητικές συνέπειες στη ζωή τους και την υγεία τους. Σύμφωνα με την επιστημονική βιβλιογραφία η διαχείριση του στρες μπορεί να επιφέρει βελτιώσεις σε πολυάριθμες ασθένειες που συνδέονται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, τα ισχαιμικά καρδιακά επεισόδια, οι ψυχοσωματικές ασθένειες κ.α. Ο διαλογισμός Σαχάτζα Γιόγκα αποτελεί πλέον μέρος πολλών εταιρικών προγραμμάτων υγείας και ανάπτυξης δεξιοτήτων για νέους σε όλο τον κόσμο ενώ προτείνεται από γιατρούς στα πλαίσια της Ολιστικής ιατρικής προσέγγισης. Είναι μη παρεμβατική και αυτό ρυθμιζόμενη από τη φύση της. Εκτεταμένες έρευνες για το διαλογισμό Σαχάτζα Γιόγκα έχουν γίνει σε διάφορες χώρες. Διδάσκεται δωρεάν στα κέντρα της Σαχάτζα Γιόγκα σε περισσότερες από 157 χώρες σε όλον τον κόσμο. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σε ένα από τα κέντρα της Σαχάτζα Γιόγκα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Βόλο, καθώς και στην ιστοσελίδα www.sahajayoga.gr.

Βιογραφία της Σρι Μάτατζι

Η Σρι Μάτατζι Νίρμαλα Ντέβι γεννήθηκεστις 21 Μαρτίου του 1923, στην Chindwara της lνδίας, σε μια χριστιανική οικογένεια. Έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, το Φεβρουάριο του 2011 στην Ιταλία.

Οι πνευματικές της ικανότητες εκδηλώθηκαν από πολύ νωρίς. Όταν ήταν παιδί, έζησε με τους γονείς της στο άσραμ του Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος, έχοντας αναγνωρίσει την πνευματικότητα και τη σοφία της, της είχε αναθέσει να γράφει τις προσευχές για τον πρωινό διαλογισμό. Παρά τη νεαρή της ηλικία ο Γκάντι την αγαπούσε και τη συμβουλευόταν.

Read more ...

Σημαντικές πληροφορίες

Γιόγκα σημαίνει:

Η πραγματική έννοια της Γιόγκα είναι η ένωση του πνεύματός μας με τη θεϊκή δύναμη.
  Δεν είναι μόνο η άσκηση

Δωρεάν μαθήματα:

  Τα μαθήματα είναι δωρεάν καθώς , όπως αναφέρει η Σρι Μάτατζι, η ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα:

"Η πνευματικότητα δεν είναι κάτι που μπορεί να αγοραστεί ή να εμπορευτεί, είναι κάτι που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και είναι δικαίωμά του να την κατακτήσει".

Ο διαλογισμός:

Ο διαλογισμός  Sahaja είναι μοναδικός. Δεν είναι άσκηση. Είναι εύκολο να μάθει και λειτουργεί γρήγορα. 5-10 λεπτά την ημέρα διαλογισμού Sahaja Yoga φέρνει αποτελέσματα.