διαλογισμός για παιδιά Υπάρχουν ορισμένες αλήθειες για τα παιδιά που όλοι γνωρίζουμε. Τα παιδιά είναι το μέλλον και εμείς είμαστε υπεύθυνοι για αυτά. Το καθένα έχει μια ξεχωριστή προσωπικότητα και δεν είναι απλά μια μικρή εκδοχή του εαυτού μας. Τα παιδιά  έχουν αθωότητα και μας τραβούν κοντά τους σα μαγνήτες. Εκπέμπουν συναισθήματα  χαράς, δίνουν σκοπό στις ζωές μας και μας εκπλήσσουν συχνά με τη σοφία και διάκρισή τους.

Τα παιδιά είναι εδώ για να μας διδάξουν και εμείς είμαστε εδώ για να διδάξουμε εκείνα. Μας δείχνουν το μέλλον και μας δίνουν ελπίδα. Είναι η ευημερία μας!

Τι είναι αυτό που μας μαθαίνουν; Η ανιδιοτελής αγάπη είναι ένα από αυτά. Μας αγαπάνε χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς επιφυλάξεις. Μας εμπιστεύονται γιατί γνωρίζουν ότι τα έχουμε φέρει στη ζωή και ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους.

Τα παιδιά είναι απλά, αθώα και αυθόρμητα.  Έχουν έμφυτη σοφία και διάκριση. Έχουν ποιότητες έμφυτες και πολύτιμες ,οι οποίες δυστυχώς συχνά χάνονται καθώς μεγαλώνουν.

Τα παιδιά μπορούν να κάνουν  διαλογισμό!

Τα παιδιά μπορούν να κάνουν διαλογισμό στη Σαχάτζα Γιόγκα τόσο καλά ή και καλύτερα από τους ενήλικες. Μπορούν να μπουν σε διαλογισμό ,να αισθανθούν τις δονήσεις και να καλυτερεύσουν τον εαυτό τους.

Στα παρακάτω μαθήματα  θα σας δείξουμε απλές τεχνικές διαλογισμού, ειδικές για παιδιά διαφορετικών ηλικιών. Παρατηρείστε πως θα αλλάξουν τα παιδιά σας μέσα από το διαλογισμό. Μπορεί να γίνουν πιο ήρεμα, υπάκουα και προσεκτικά. Παρατηρείστε πως η συμπεριφορά τους θα αλλάξει προς το καλύτερο και πως η επίδοσή τους στο σχολείο θα ανέβει.

Διαλογισμός για 0-2 χρονών

 2Meditatewithyourbaby0-2yearsold

Πώς μπορεί μια μητέρα να μεταδώσει στο νεογέννητό της την αγάπη της Μητέρας Κουνταλίνη ;
Η μητέρα είναι ο σημαντικότερος άνθρωπος κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων χρόνων της ζωής του παιδιού, αποτελώντας το πρότυπό του. Είναι εκείνη που το οδηγεί, το φροντίζει και του μεταδίδει, μέσα από την αγάπη της, όλα όσα το παιδί χρειάζεται να μάθει.

Ο χαρακτήρας του παιδιού, η προσωπικότητά του και η αντίληψή του αναπτύσσονται κατά τα 2 πρώτα χρόνια της ζωής του. Συνεπώς, αυτό είναι και το ιδανικότερο διάστημα για να υποστηριχθεί η ανάπτυξή του και να δημιουργηθεί ένας ασφαλές δεσμός μεταξύ της μητρικής δύναμης της Κουνταλίνη και του παιδιού.

Ανεβάζοντας την Κουνταλίνη του μωρού.

Αν το μικρό σας δεν μπορεί να καθίσει μόνο του, ξαπλώστε το ανάσκελα και ανυψώστε την Κουνταλίνη του. Εναλλακτικά καθίστε πίσω του, όπως δείχνει η φωτογραφία και ανυψώστε την Κουνταλίνη κατά μήκος της σπονδυλικής του στήλης.

4Meditatewithyourbaby0-2yearsold5Meditatewithyourbaby0-2yearsold6Meditatewithyourbaby0-2yearsold

 

Δίνοντας προστασία στο μωρό.rainbow

 

Το δεύτερο βήμα είναι να βάλετε γύρω από το μωρό μια "ασπίδα" δονήσεων που θα του εξασφαλίσει προστασία. Αυτή η προστασία είναι γνωστή ως "μπάνταν". Φανταστείτε ότι σχεδιάζετε νοητά ένα ουράνιο τόξο με το δεξί σας χέρι από τον αριστερό του γοφό, πάνω από το κεφάλι του μέχρι τον δεξί γοφό και ξανά πίσω. Αυτό θεωρείται ένα μπάνταν. Επαναλαμβάνουμε την κίνηση αυτή επτά φορές για πλήρη προστασία του μωρού. Έχουμε επτά ενεργειακά κέντρα και το ουράνιο τόξο επτά χρώματα! Μπορείτε να τραγουδάτε τα ονόματα του κάθε τσάκρα αν θέλετε:

Μουλαντάρα, Σβαντιστάνα, Νάμπι, Βόιντ, Αναχάτ, Βισούντι, Άγκνια, Σαχασράρα.

Ενότητα 2η

 

Σε αυτή την ενότητα θα μάθετε πώς να κάνετε μασάζ στα τσάκρας του μωρού σας. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάτε τη μέρα του μωρού με ένα απαλό μασάζ στα τσάκρας του. Υπάρχουν επτά τσάκρας τοποθετημένα στη σπονδυλική στήλη τα οποία γυρίζουν δεξιόστροφα. Μπορείτε να δείτε το σχεδιάγραμμα για να εντοπίσετε τη θέση του κάθε ενεργειακού κέντρου. Κάθε ένα από αυτά έχει ιδιαίτερες ποιότητες και φροντίζει συγκεκριμένα όργανα στο σώμα μας. Για να ξεκινήσετε το μασάζ, ξαπλώστε το μωρό μπρούμυτα και απλώστε μερικές σταγόνες λάδι στην πλάτη του.

Όταν κάνετε μασάζ στην πλάτη του μωρού σας ασκείστε ελαφριά πίεση με το δεξί σας χέρι, το οποίο γυρνάτε αριστερόστροφα[S1] .

Είναι πολύ σημαντικό να ανυψώνουμε την Κουνταλίνη του μωρού, να του δίνουμε μπάνταν και να του κάνουμε μασάζ καθημερινά. Θα διαπιστώσετε πως όλα αυτά βοηθούν το μωρό σας να είναι ήρεμο, χαρούμενο και χαλαρό. Επίσης, καθώς η Κουνταλίνη του δυναμώνει, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το μωρό σας έχει λιγότερους κολικούς και αέρια.

Συνιστούμε να κάνετε μασάζ στο μωρό σας 2 φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ. Το βραδινό μασάζ θα βοηθήσει το μωρό να κοιμηθεί καλύτερα!

sMeditatewithyourbaby0-2yearsold

Ενότητα 3η

Οι γονείς και τα νήπια υιοθετούν καλές συνήθειες!

Σε αυτή την ενότητα θα σας δείξουμε μια απλή άσκηση διαλογισμού, χρησιμοποιώντας τη μαγεία της αγάπης!

Καθημερινός διαλογισμός

Καθίστε στο πάτωμα άνετα. Ανεβάστε τη Κουνταλίνη σας και βάλτε στον εαυτό σας μπάνταν. Έπειτα ανυψώστε τη Κουνταλίνη του μωρού σας και βάλτε το σε μπάνταν.

Μπείτε σε διαλογισμό διατηρώντας την προσοχή σας στο Σαχασράρα τσάκρα που βρίσκεται στην κορυφή του κεφαλιού. Αν έχετε σκέψεις, απλά παρατηρήστε τις χωρίς να εμπλακείτε σε αυτές. Ο διαλογισμός σας μπορεί να είναι σύντομος, γιατί τα μικρά παιδιά είναι δραστήρια και μπορούν μόνο για λίγα λεπτά να διατηρήσουν την προσοχή τους σε ένα πράγμα. Μπορείτε αν θέλετε να παρατείνετε την προσοχή τους λίγο περισσότερο, να τους τραγουδήσετε παιδικά τραγούδια που έχουν σχέση με το διαλογισμό και τις ποιότητες των ενεργειακών κέντρων

Αξίζει να γνωρίζετε:

Κάθε φορά που διαλογίζεστε η δική σας Κουνταλίνη καθώς και του μωρού σας δυναμώνει. Είναι πολύ σημαντικό για την προστασία τη δική σας και του μωρού σας, να ανυψώνετε την Κουνταλίνη και των δυο σας και να κάζετε μπάνταν πριν βγείτε από το σπίτι. Όταν βγάζετε το μωρό για βόλτα είναι καλύτερα να πηγαίνετε στη φύση ή στο πάρκο, παρά σε ένα κλειστό χώρο. Ελπίζουμε να απολαύσατε τα μαθήματα του διαλογισμού για μωρά. Στο επόμενο κεφάλαιο θα μάθετε πως να κάνετε το διαλογισμό σε παιδιά από 2- 4 χρονών.

Σημαντικές πληροφορίες

Γιόγκα σημαίνει:

Η πραγματική έννοια της Γιόγκα είναι η ένωση του πνεύματός μας με τη θεϊκή δύναμη.
  Δεν είναι μόνο η άσκηση

Δωρεάν μαθήματα:

  Τα μαθήματα είναι δωρεάν καθώς , όπως αναφέρει η Σρι Μάτατζι, η ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα:

"Η πνευματικότητα δεν είναι κάτι που μπορεί να αγοραστεί ή να εμπορευτεί, είναι κάτι που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και είναι δικαίωμά του να την κατακτήσει".

Ο διαλογισμός:

Ο διαλογισμός  Sahaja είναι μοναδικός. Δεν είναι άσκηση. Είναι εύκολο να μάθει και λειτουργεί γρήγορα. 5-10 λεπτά την ημέρα διαλογισμού Sahaja Yoga φέρνει αποτελέσματα.