Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΧΑΤΖΑ ΓΙΟΓΚΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ
MUSIC OF JOY
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Είκοσι δύο μουσικοί από όλο τον κόσμο, ερμηνεύουν κομμάτια με επιρροές από την παραδοσιακή ινδική μουσική, τις λαϊκές μελωδίες της Κίνας και της Ρωσίας, τους ρυθμούς της Αφρικής και της Αυστραλίας.
ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ

28 Αυγούστου 2017, 20:30
Θέατρο Δόρα Στράτου

Δηλώστε τη συμμετοχή σας συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται στα δεξιά αυτής της σελίδας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα στο https://www.musicofjoy.com.au

Δηλώστε τη συμμετοχή σας ( Music of Joy 2017)

Το κέντρο μας θα είναι κλειστό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Θα ξεκινήσουμε μάθημα από τις 7 Σεπτεμβρίου
2017.

 

Σρι Μάτατζι Η Σρι Μάτατζι Νίρμαλα Ντέβι γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου του 1923 στην Chindwara της lνδίας σε μια χριστιανική οικογένεια. Πέθανε πρόσφατα, το Φεβρουάριο του 2011 στην Ιταλία.

Οι πνευματικές της ικανότητες εκδηλώθηκαν από πολύ νωρίς. Ως παιδί, η Σρι Μάτατζι έζησε με τους γονείς της στο άσραμ του Μαχάτμα Γκάντι.Ως παιδί, η Σρι Μάτατζι έζησε με τους γονείς της στο άσραμ του Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος έχοντας αναγνωρίσει την πνευματικότητα και τη σοφία της, της είχε αναθέσει να γράφει τις προσευχές για τον πρωινό διαλογισμό. Την αγαπούσε και την συμβουλεύονταν παρά τη νεαρή της ηλικία..

Όπως και όλη της η οικογένεια, έλαβε ενεργά μέρος στον αγώνα για την απελευθέρωση της Ινδίας και υπήρξε μια από τις αρχηγούς του φοιτητικού κινήματος. Κατά την απελευθέρωση ο πατέρας της ήταν το πρώτο χριστιανικό μέλος που εκλέχθηκε από το Κογκρέσο της Ινδικής Ένωσης.

Η Σρι Μάτατζι φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Λαχώρη. Παντρεύτηκε τον κύριο Σριβάσταβα, ο οποίος κατείχε για 16 χρόνια τη θέση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τα ναυτιλιακά θέματα. Απέκτησαν μαζί δύο κόρες.Από το 1970, η Σρι Μάτατζι ταξίδευε ακούραστα σε όλο τον κόσμο για να διαδώσει και να διδάξει τη Σαχάτζα Γιόγκα. Όσοι τη συνάντησαν μπορούν να επιβεβαιώσουν τη χαρισματική της προσωπικότητα, τη γεμάτη με αγάπη, υπομονή, σοφία και αστείρευτη ενεργητικότητα. Η Σρι Μάτατζι υποστήριζε την ενοποίηση όλων των θρησκειών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως όλες οι θρησκείες είναι σαν τα λουλούδια του ίδιου δέντρου και αγωνίστηκε ενάντια στους ψευτοδιδασκάλους, που εκμεταλλεύονται τους αναζητητές οδηγώντας τους μακριά από το δρόμο της αλήθειας.

Η Σρι Μάτατζι προτάθηκε δύο φορές για το Νόμπελ Ειρήνης και έλαβε τέσσερις φορές από τα Ηνωμένα Έθνη το βραβείο για την Ειρήνη. Η αφοσίωσή της στο ανθρωπιστικό της έργο έχει αναγνωριστεί από όλα τα έθνη και έχει λάβει πολλά βραβεία για την ανθρωπιστική της δράση. Αγωνιζόταν συνεχώς για την προστασία των αξιών, των παιδιών και της οικογένειας. Ίδρυσε σχολεία, νοσοκομεία, ορφανοτροφείο και ξενώνα φιλοξενίας για τις κακοποιημένες γυναίκες.

 

Βραβεία και Διακρίσεις

Η Σρι Μάτατζι έχει λάβει μεγάλο αριθμό βραβείων και διακρίσεων σε αναγνώριση του έργου που έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα.

Βόρεια Αμερική, Νέα Υόρκη, 1989-1994: Πρόσκληση από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για τέσσερα συνεχόμενα έτη σε διάλεξη για τους τρόπους επίτευξης της παγκόσμιας ειρήνης.

105ο Συνέδριο,1997 και 106ο Συνέδριο, 2000: Τιμητική αναφορά από το βουλευτή του Κογκρέσου Έλιοτ Ίνγκλ, ο οποίος σχολίασε το ακούραστο και αφοσιωμένο έργο της Σρι Μάτατζι για την ανθρωπότητα λέγοντας: «Η Σρι Μάτατζι φέρνει αληθινή ελπίδα στην ανθρωπότητα».

«Η ανακάλυψη της Σρι Μάτατζι φέρνει αληθινή ελπίδα στην ανθρωπότητα».

Κλάες Νόμπελ, (εγγονός του Άλφρεντ Νόμπελ, Ίδρυμα Βραβείου Νόμπελ για την Ειρήνη) Πρόεδρος του Οργανισμού Ενωμένης Υφηλίου.

Διεθνείς αναγνωρίσεις

  • Υποψηφιότητα για το Νόμπελ Ειρήνης.
  • Ρουμανία, 1995: Αναγόρευση σε Διδάκτορα Γνωστικών Επιστημών από το Οικολογικό Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου.
  • Κίνα, 1995: Επίσημη προσκεκλημένη ομιλήτρια στο Συνέδριο Γυναικών στο Πεκίνο ύστερα από πρόσκληση της κινεζικής κυβέρνησης.
  • Βραζιλία, 1994: Απονομή του κλειδιού της πόλης της Μπραζίλια συνοδευόμενη από επιχορήγηση πραγματοποίησης προγραμμάτων της Σαχάτζα Γιόγκα σε όλη τη χώρα.
  • Αγία Πετρούπολη, Σοβιετική Ένωση 1993: Πρόσκληση εγκαινίασης του ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου Ιατρικής και Αυτογνωσίας.
  • Μόσχα, 1989: Κυβερνητική επιχορήγηση έρευνας για τη Σαχάτζα Γιόγκα κατόπιν συνάντησης της Σρι Μάτατζι με το Ρώσο Υπουργό Υγείας.
  • Ιταλία, 1989: Ανακήρυξη της Σρι Μάτατζι ως εξέχουσα προσωπικότητα της χρονιάς από την Ιταλική κυβέρνηση.