This blog is created to give useful information for seekers for their inner ascent,yoga,meditation,peace,love and stress management etc.

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Bloggers
    Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
  • Team Blogs
    Team Blogs Find your favorite team blogs here.
  • Login
    Login Login form

Μήπως έχουν μπλοκάρει τα τσάκρα σου;

Posted by on in Οφέλη
  • Font size: Larger Smaller
  • Hits: 8650
  • 0 Comments
  • Subscribe to this entry
  • Print
  • Τι είναι τα τσάκρα;
  • Πώς επηρεάζουν τη ζωή μας;
  • Τι γίνεται όταν μπλοκάρουν και πώς ενεργοποιούνται;




Το υλικό σώμα, ο φυσικός οργανισμός μας, βρίσκεται στη ζωή χάρη στην ενέργεια. Ένα πέπλο ενέργειας το περιβάλει και το διαπερνά σε κάθε του κύτταρο. Εκτός από το τρισδιάστατο ορατό φυσικό βιολογικό σώμα έχουμε ένα αιθέριο σώμα αντίτυπο του φυσικού. Είναι ένα αντίτυπο από ενέργεια, ένα ενεργειακό σώμα από χρώματα και φως που περιλαμβάνει πληροφορίες για την υγεία μας  ,για την  ψυχική μας κατάσταση και όχι μόνο.
Τα τσάκρα είναι ενεργειακά κέντρα, σταθμοί ενέργειας που παίρνουν και μεταβολίζουν την ενέργεια και τη διοχετεύουν στους αδένες του σώματος και στο νευρικό σύστημα. "Τσάκρα" είναι σανσκριτική λέξη και σημαίνει ‘‘τροχός’’, καθώς τα τσάκρα μοιάζουν με τροχούς που περιστρέφονται σε διαφορετικές ταχύτητες εκπέμποντας διαφορετικά χρώματα. Είναι τα κύρια όργανα του αιθέριου σώματος και έχουν πολλές λειτουργίες σε πολλά επίπεδα, όπως το φυσικό, συναισθηματικό, διανοητικό και πνευματικό.


Τα τσάκρα ανοίγουν και κλείνουν σαν λουλούδια, σαν λωτοί. Αν τα τσάκρα είναι ανοιχτά είμαστε και εμείς ανοικτοί, γεμάτοι ενέργεια και αγάπη σε κάθε τομέα της ζωής. Αν κάποιο τσάκρα είναι κλειστό τότε πάσχουμε εκεί και οι αντίστοιχες λειτουργίες του υστερούν.
Σήμερα η ιατρική επιστήμη δέχεται σε πολλές περιπτώσεις ότι μία ασθένεια αρχίζει πρώτα στο ενεργειακό επίπεδο, καθώς επίσης ο ψυχολογικός παράγων είναι βασικός στην αποθεραπεία ενός ασθενή.
Υπάρχουν επτά κύρια τσάκρα ή ενεργειακά κέντρα και βρίσκονται κατά μήκος της στη σπονδυλική στήλης. Το πρώτο βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης και το τελευταίο βρίσκεται στην κορυφή της κεφαλής.
Όταν αυτά τα 7 αόρατα κέντρα είναι ανοιχτά και συνεργάζονται αρμονικά, επιτρέπουν στην ενέργεια να κυκλοφορεί ανεμπόδιστα από το κεφάλι μέχρι τη βάση της σπονδυλικής στήλης. Όταν όμως κάποιο μπλοκάρει, η ενέργεια σταματάει να κυλάει επηρεάζοντας αρνητικά την ψυχολογία και την υγεία μας, αφού κάθε τσάκρα επηρεάζει συγκεκριμένα όργανα του σώματος και συνδέεται με διαφορετικές πτυχές της ζωής μας.

Όταν βρίσκονται σε ισορροπία χαρίζουν στον άνθρωπο σωματική και ψυχική υγεία καθώς και διάφορες  ποιότητες που καθορίζουν την συμπεριφορά του.

Οι ποιότητες των ενεργειακών κέντρων είναι:
1.Μουλαντάρα: αθωότητα, σοφία, διάκριση
2.Σβάντισταν: δημιουργικότητα, έμπνευση
3.Νάμπι: ικανοποίηση, αναζήτηση , ολοκλήρωση
4.Αναχάτ: ασφάλεια, αφοβία, η έδρα του Πνεύματος
5.Βισούντι: επικοινωνία, διπλωματία, συλλογικότητα
6. Άγκνυα: συγχώρεση, συμπόνια
7. Σαχασράρα: ολοκλήρωση, συλλογική συνείδηση, σιωπή.

Η κύρια ενέργεια που μπορεί να θέσει σε λειτουργία τα ενεργειακά κέντρα ονομάζεται Κουνταλίνη και βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης.  Η Κουνταλίνη μέσα μας είναι η αντανάκλαση της πρωταρχικής ενέργειας που δημιούργησε το σύμπαν. Η αφύπνιση αυτής της ενέργειας επιφέρει στον άνθρωπο την Αυτογνωσία  θέτοντας επίσης σε λειτουργία τα επτά ενεργειακά κέντρα ή τσάκρα.

Η Κουνταλίνη ανυψώνεται διαπερνώντας τα  επτά ενεργειακά κέντρα του σώματος, τα τσάκρα, τα θέτει σε δεξιόστροφη κίνηση και τα ισορροπεί σε φυσικό, συναισθηματικό, διανοητικό και πνευματικό επίπεδο χαρίζοντας μας φυσική υγεία και πνευματική άνοδο.

Σήμερα, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας η αφύπνιση της Κουνταλίνη συμβαίνει σε μαζικό επίπεδο.
Με την  μέθοδο της Σαχάτζα Γιόγκα μπορεί κάποιος  να αφυπνίσει την Κουνταλίνη  να  ξεμπλοκάρει και να καθαρίσει τα τσάκρα, ώστε να εξισορροπήσει την ενέργεια , να συντονιστεί μαζί της και να βελτιώσει την καθημερινότητά του σε πολλά επίπεδα.


 
b2ap3_thumbnail_kundalini-tree.jpg

Comments

Leave your comment

Guest Thursday, 28 March 2024
Powered by EasyBlog for Joomla!

Σημαντικές πληροφορίες

Γιόγκα σημαίνει:

Η πραγματική έννοια της Γιόγκα είναι η ένωση του πνεύματός μας με τη θεϊκή δύναμη.
  Δεν είναι μόνο η άσκηση

Δωρεάν μαθήματα:

  Τα μαθήματα είναι δωρεάν καθώς , όπως αναφέρει η Σρι Μάτατζι, η ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα:

"Η πνευματικότητα δεν είναι κάτι που μπορεί να αγοραστεί ή να εμπορευτεί, είναι κάτι που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και είναι δικαίωμά του να την κατακτήσει".

Ο διαλογισμός:

Ο διαλογισμός  Sahaja είναι μοναδικός. Δεν είναι άσκηση. Είναι εύκολο να μάθει και λειτουργεί γρήγορα. 5-10 λεπτά την ημέρα διαλογισμού Sahaja Yoga φέρνει αποτελέσματα.