This blog is created to give useful information for seekers for their inner ascent,yoga,meditation,peace,love and stress management etc.

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Bloggers
    Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
  • Team Blogs
    Team Blogs Find your favorite team blogs here.
  • Login
    Login Login form

Ο διευθυντής της United Airlines India ασκεί τη Σαχάτζα γιόγκα

Posted by on in Sahaja Yoga Ελλαδας
  • Font size: Larger Smaller
  • Hits: 4228
  • 0 Comments
  • Subscribe to this entry
  • Print

Ο διευθυντής της United Airlines India ασκεί τη Σαχάτζα γιόγκα εδώ και 14 χρόνια, τον βοηθάει να αποβάλλει το άγχος

Ο Harvinder Singh οργανώνει επίσης σεμινάρια για εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις, ΜΚΟ.

Masoom Gupte, ET Bureau / Oct 22, 2019

b2ap3_thumbnail_unitedairline.jpg

Ο Harvinder Singh κάνει Σαχάτζα γιόγκα για να αποβάλλει το στρες

 

 

Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη. Και ένας πολυάσχολος διευθύνων σύμβουλος με πυρετώδες πρόγραμμα, πιέζεται πολύ. Γι’ αυτό το λόγο γίνεται και όλη αυτή η συζήτηση για ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, υγιεινού τρόπου ζωής, σωστής διατροφής κλπ. Επιπλέον, ένας διευθύνων σύμβουλος έχει τον δικό του τρόπο να κρατάει το άγχος σε χαμηλά επίπεδα ή τουλάχιστον όσο πιο χαμηλά μπορεί.Ο Harvinder Singh, γενικός διευθυντής της United Airlines India, μοιράστηκε μαζί μας τον τρόπο που του αρέσει να αποβάλλει το άγχος. «Το μεγαλύτερος όπλο μου για την αντιμετώπιση του άγχους είναι ο διαλογισμός Σαχάτζα γιόγκα, τον οποίο εξασκώ σχεδόν εδώ και 24 χρόνια. Επίσης διοργανώνω σεμινάρια για εκπαιδευτικά ιδρύματα, εταιρίες, ΜΚΟ κλπ. Είναι η προσωπική μου συμβολή στην κοινωνία» είπε.

 

 

Για όσους δεν γνωρίζουν την έννοια, Σαχάτζα Γιόγκα είναι «μία μέθοδος διαλογισμού που βασίζεται στην εμπειρία που ονομάζεται αυτογνωσία (αφύπνιση της Κουνταλίνη), η οποία μπορεί να συμβεί σε κάθε άνθρωπο. Μέσα από αυτή τη διαδικασία λαμβάνει χώρα μία εσωτερική μεταμόρφωση με την οποία γίνεται κανείς ηθικός, ενωμένος, ολοκληρωμένος και ισορροπημένος.»

 

Η διαχείριση του άγχους είναι ένας τομέας που στοχεύει συγκεκριμένα αυτή η μέθοδος διαλογισμού. «Ο μόνος τρόπος να καταπολεμηθεί το άγχος (ανισορροπία) είναι να είμαστε σε πλήρη ισορροπία. Η επίτευξη της ισορροπίας είναι αυτό που κάνει η Σαχάτζα Γιόγκα. Ποιος όμως θα μας προσφέρει την ισορροπία ή την άνοδο; Θα προέλθει από έξω; «Γνῶθι σαὐτόν» είναι το κύριο θέμα όλων των γραφών. Η δύναμη της αλλαγής πρέπει να προέλθει μέσα από τους ίδιους τους εαυτούς μας – θα πρέπει κανείς να συνειδητοποιήσει και να κατανοήσει τον εαυτό του από μέσα αντί να τον αντιμετωπίζει από έξω ή να τον εξαναγκάζει διανοητικά», αναφέρει η ιστοσελίδα.

 

Comments

Leave your comment

Guest Friday, 19 April 2024
Powered by EasyBlog for Joomla!

Σημαντικές πληροφορίες

Γιόγκα σημαίνει:

Η πραγματική έννοια της Γιόγκα είναι η ένωση του πνεύματός μας με τη θεϊκή δύναμη.
  Δεν είναι μόνο η άσκηση

Δωρεάν μαθήματα:

  Τα μαθήματα είναι δωρεάν καθώς , όπως αναφέρει η Σρι Μάτατζι, η ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα:

"Η πνευματικότητα δεν είναι κάτι που μπορεί να αγοραστεί ή να εμπορευτεί, είναι κάτι που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και είναι δικαίωμά του να την κατακτήσει".

Ο διαλογισμός:

Ο διαλογισμός  Sahaja είναι μοναδικός. Δεν είναι άσκηση. Είναι εύκολο να μάθει και λειτουργεί γρήγορα. 5-10 λεπτά την ημέρα διαλογισμού Sahaja Yoga φέρνει αποτελέσματα.