This blog is created to give useful information for seekers for their inner ascent,yoga,meditation,peace,love and stress management etc.

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Bloggers
    Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
  • Team Blogs
    Team Blogs Find your favorite team blogs here.
  • Login
    Login Login form

World Inner Peace Day

Posted by on in Events of Sahaja Yoga Greece
  • Font size: Larger Smaller
  • Hits: 6079
  • 0 Comments
  • Subscribe to this entry
  • Print

 Ενα μοναδικό γεγονός, στο οποίο θα συμμετάσχουν δήμοι, οργανισμοί, σχολεία και εταιρίες σε όλο τον κόσμο, θα γίνει στις   Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 στην Αθήνα και στον Βόλο

    Στις 21 Μαρτίου 2015 θα λάβει χώρα ένα μοναδικό γεγονός, στο οποίο θα συμμετέχουν δήμοι, οργανισμοί, σχολεία και εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Η αναγκαιότητα για τη θέσπιση της Παγκόσμιας Ημέρας Εσωτερικής Ειρήνης προέκυψε από το γεγονός ότι διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο: η παγκόσμια οικονομική κρίση, η ηθική διαφθορά, οι κοινωνικές ανισότητες ο ρατσισμός, η βία και ο θρησκευτικός φανατισμός έχουν οδηγήσει τον σύγχρονο άνθρωπο σε αδιέξοδο.

Κάντε Κράτηση της Θέσης σας( Ελεύθερη )!

http://www.sahajayoga.gr/inner-peace-day/index.html

 

Πολλοί αναζητούν έναν τρόπο να αλλάξουν τον εαυτό τους και τον κόσμο προς το καλύτερο. Στη σύγχρονη εποχή, καθένας από εμάς καλείται να στρέψει την προσοχή του στον εσωτερικό του κόσμο, έτσι ώστε να ανακαλύψει όλη τη δύναμη και τη γνώση που χρειάζεται για να εξελιχθεί.

     Εάν δεν γνωρίσουμε τον εαυτό μας, δεν είναι δυνατόν να έχουμε ειρήνη μέσα μας. Και αν δεν βιώνουμε εσωτερική ειρήνη, η παγκόσμια ειρήνη δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Η φράση «άλλαξε τον εαυτό σου, άλλαξε τον κόσμο» μας παραπέμπει σε φωτισμένες προσωπικότητες, όπως ο Μαχάτμα Γκάντι και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

     Η Σρι Μάταζι Νιρμάλα Ντέβι , υποψήφια δύο φορές για το Νόμπελ Ειρήνης και ιδρύτρια της μεθόδου διαλογισμού που ονομάζεται «Σαχάτζα Γιόγκα», λέει: «Η παγκόσμια ενοποίηση της ανθρωπότητας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την αφύπνιση που μπορεί να συμβεί σε κάθε άνθρωπο, έτσι ώστε να μεταμορφωθεί εσωτερικά. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία ο άνθρωπος γίνεται ηθικός, ολοκληρωμένος και ισορροπημένος».

    Η αφύπνιση, στην οποία αναφέρεται η Σρι Μάτατζι Νίρμαλα Ντέβι, είναι η λύση στα αδιέξοδα που βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος και γίνεται πραγματικότητα μέσα από τη Σαχάτζα Γιόγκα, μια σύγχρονη και απλή μέθοδο διαλογισμού.«Σαχάτζα Γιόγκα» σημαίνει «αυθόρμητη ένωση του ανθρώπου με τον πραγματικό του εαυτό, το πνεύμα». Η Σαχάτζα Γιόγκα χαρίζει υγεία και ανακούφιση από το στρες, βελτιώνει τον ύπνο και την ικανότητα συγκέντρωσης, ενισχύει την αυτοπεποίθηση και τη δημιουργικότητα, αφυπνίζει όλη τη δύναμη, τη γνώση και τη χαρά μέσα σε κάθε άνθρωπο.

     Για να ασκήσει κανείς τη Σαχάτζα Γιόγκα, δεν είναι απαραίτητο να φορά ειδικά ρούχα, να έχει καλή φυσική κατάσταση ή να έχει ασχοληθεί με κάποιο άλλο είδος γιόγκα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιθυμεί βαθιά να γνωρίσει τον εαυτό του και να καλλιεργήσει όλες του τις δυνατότητες.

     Μέσα από την άσκηση στο διαλογισμό η επιθυμία αυτή είναι βέβαιο ότι θα εκπληρωθεί, καθώς η Σαχάτζα Γιόγκα δεν είναι μια ακόμη πολλά υποσχόμενη θεωρία. Στη Σαχάτζα Γιόγκα η πράξη προηγείται και η θεωρία ακολουθεί. Αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας για να δώσετε στον εαυτό σας, αυτό που του αξίζει πραγματικά.

     Σας περιμένουμε!


Κάντε Κράτηση της Θέσης σας( Ελεύθερη )!

http://www.sahajayoga.gr/inner-peace-day/index.html


Comments

Leave your comment

Guest Thursday, 18 April 2024
Powered by EasyBlog for Joomla!

Σημαντικές πληροφορίες

Γιόγκα σημαίνει:

Η πραγματική έννοια της Γιόγκα είναι η ένωση του πνεύματός μας με τη θεϊκή δύναμη.
  Δεν είναι μόνο η άσκηση

Δωρεάν μαθήματα:

  Τα μαθήματα είναι δωρεάν καθώς , όπως αναφέρει η Σρι Μάτατζι, η ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα:

"Η πνευματικότητα δεν είναι κάτι που μπορεί να αγοραστεί ή να εμπορευτεί, είναι κάτι που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και είναι δικαίωμά του να την κατακτήσει".

Ο διαλογισμός:

Ο διαλογισμός  Sahaja είναι μοναδικός. Δεν είναι άσκηση. Είναι εύκολο να μάθει και λειτουργεί γρήγορα. 5-10 λεπτά την ημέρα διαλογισμού Sahaja Yoga φέρνει αποτελέσματα.