1. Ο διαλογισμός είναι εύκολος

Δεν χρειάζεται να πάτε στα βουνά ή σε κάποιο απομονωμένο μέρος και να μείνετε εκεί για χρόνια, προκειμένου να λάβετε την αφύπνισή σας και να μάθετε πώς να κάνετε διαλογισμό. Δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε την καθημερινότητά σας ή τη δουλειά σας. Δεν είναι αναγκαίο να φοράτε ειδικά ρούχα ή να μάθετε διάφορα μάντρα και να τα επαναλαμβάνετε δίχως να κατανοείτε τι πραγματικά σημαίνουν. Ο διαλογισμός είναι κάτι που συμβαίνει αυθόρμητα, χωρίς διανοητική προσπάθεια. Κάθε άνθρωπος μπορεί να εισέλθει στην κατάσταση του διαλογισμού, από το πρώτο κιόλας μάθημα της Σαχάτζα Γιόγκα, καθώς η κουνταλίνι αφυπνίζεται κάνοντας μια πολύ απλή άσκηση.

Οι τεχνικές διαλογισμού που διδάσκονται στα κέντρα της Σαχάτζα Γιόγκα είναι απλές, ώστε καθένας να μπορεί να τις ασκεί μόνος στο σπίτι του. Η καθημερινή άσκηση στο διαλογισμό, για περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά κάθε φορά, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε για όλο και περισσότερη ώρα την ηρεμία και τη γαλήνη που βιώνετε καθώς διαλογίζεστε.

  1. Τα μαθήματα είναι δωρεάν

Τα μαθήματα στα κέντρα της Σαχάτζα Γιόγκα είναι δωρεάν καθώς, όπως αναφέρει η Σρι Μάτατζι, η ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα: "Η πνευματικότητα δεν είναι κάτι που μπορεί να αγοραστεί ή να εμπορευτεί, είναι κάτι που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και είναι δικαίωμά του να την κατακτήσει".

Τα μαθήματα γίνονται κάθε φορά από διαφορετικούς ομιλητές, που ασκούν τη μέθοδο της Σαχάτζα Γιόγκα για χρόνια. Με την εθελοντική προσφορά τους επιθυμούν να διαδώσουν τη γνώση που τους έδωσε η Σρι Μάτατζι, καθώς θεωρούν ότι η γνώση αυτή μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινής ζωής, στην ολοκλήρωση και την πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου.

3. Μπορείτε να διαπιστώσετε τα οφέλη του διαλογισμού από το πρώτο κιόλας μάθημα.

Η διδασκαλία της Σαχάτζα Γιόγκα βασίζεται, σ’ ένα μεγάλο βαθμό, στο προσωπικό βίωμα κάθε ανθρώπου. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μπορεί κανείς να βιώσει όλα όσα ακούει από τους ομιλητές και από τις ομιλίες της Σρι Μάτατζι, μέσα από απλές ασκήσεις διαλογισμού και τεχνικές καθαρισμού των ενεργειακών κέντρων του σώματος (τσάκρα).

Από το πρώτο κιόλας μάθημα μπορεί κανείς να εισέλθει στην κατάσταση του διαλογισμού, καθώς λαμβάνει την αφύπνισή του κάνοντας μια πολύ απλή άσκηση. Αρχικά, έστω και για λίγο, καταφέρνει να βιώσει την εσωτερική σιωπή. Αυτό το πρωτόγνωρο βίωμα τον χαλαρώνει βαθιά και τον αναζωογονεί.

  1. Ο διαλογισμός σας βοηθά να αποκτήσετε συναισθηματική, σωματική και ψυχική ισορροπία.

Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, μπορείτε να παρατηρήσετε τις δονήσεις που αισθάνεστε στις παλάμες των χεριών σας και να κατανοήσετε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα ενεργειακά σας κέντρα. Κάθε ενεργειακό κέντρο φροντίζει όλα τα όργανα για τα οποία είναι υπεύθυνο και παράλληλα, όταν είναι σε ισορροπία, χαρίζει στον άνθρωπο σημαντικές ποιότητες για την πνευματική του εξέλιξη, όπως αθωότητα, σοφία, διάκριση, αυτοπεποίθηση, αυτοκυριαρχία. Τα ενεργειακά κέντρα επηρεάζονται τόσο από τη συμπεριφορά μας, τα συναισθήματά μας, όσο και από εξωτερικούς παράγοντες. Όταν χάνουν την ισορροπία τους, τότε αρχίζουν να υπολειτουργούν ή να υπερλειτουργούν. Η ανισορροπία αυτή των ενεργειακών κέντρων οδηγεί βαθμιαία σε συναισθηματικά, διανοητικά, ψυχολογικά ή και σωματικά προβλήματα.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, μαθαίνετε πώς να αντιλαμβάνεστε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα ενεργειακά σας κέντρα, ενώ παράλληλα μαθαίνετε απλές τεχνικές που σας βοηθούν να τα εξισορροπήσετε και να εδραιώσετε όλες τους τις ποιότητες.

  1. Γίνεστε ο δάσκαλος του εαυτού σας.

Σταδιακά,καθώς εμβαθύνετε στο διαλογισμό και εξισορροπείτε τα ενεργειακά σας κέντρα, χωρίς να σας πει κανείς τίποτα, είναι πιθανό να αποφασίσετε να απαλλαγείτε από επιβλαβείς συνήθειες όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ. Καθώς η κουνταλίνι καθαρίζει και εξισορροπεί τα ενεργειακά σας κέντρα, αποκτάτε διάκριση και από μόνοι σας αποφεύγετε οτιδήποτε σας βλάπτει.

  1. Μπορείτε να κάνετε παντού διαλογισμό.

Μπορείτε να κάνετε διαλογισμό οπουδήποτε, σ’ ένα ήσυχο δωμάτιο ή σ’ ένα θορυβώδες λεωφορείο, στην παραλία ή μέσα στο τρένο. Εάν διαλογίζεστε καθημερινά, σταδιακά γίνεται όλο και πιο εύκολο να εισέρχεστε αυθόρμητα στην κατάσταση του διαλογισμού. Δεν χρειάζεται να έχετε ειδικά στρώματα, ρούχα ή βιβλία για να κάνετε διαλογισμό. Αυτό που χρειάζεται είναι επιθυμία για πνευματική άνοδο και αφοσίωση./p>

7.Όλοι μπορούν να κάνουν διαλογισμό.

Στα κέντρα της Σαχάτζα Γιόγκα θα συναντήσετε ανθρώπους όλων των ηλικιών, από διαφορετικές χώρες και θρησκείες, που ασκούν ποικίλα επαγγέλματα. Το κοινό τους γνώρισμα είναι η επιθυμία για πνευματική άνοδο και για βελτίωση όχι μόνο του εαυτού τους αλλά ολόκληρου του κόσμου.

8. Η Σαχάτζα Γιόγκα ασκείται σε πάρα πολλές χώρες.

Η Σαχάτζα Γιόγκα ασκείται σε πάρα πολλές χώρες. Εάν ταξιδεύετε συχνά, πάντοτε θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε ένα τοπικό πρόγραμμα μαθημάτων διαλογισμού της Σαχάτζα Γιόγκα. Είναι σημαντικό να κάνετε διαλογισμό μαζί με άλλους Σαχάτζα Γιόγκι, γιατί η εμπειρία του συλλογικού διαλογισμού είναι ιδιαίτερα έντονη.

9. Μπορείτε να μεταδώσετε αυτή τη γνώση στην οικογένειά σας, σε φίλους και γνωστούς.

Καθώς εμβαθύνετε στη Σαχάτζα Γιόγκα και βιώνετε τα οφέλη του διαλογισμού, είναι πιθανό να αισθανθείτε την επιθυμία να μοιραστείτε αυτή τη γνώση και με άλλους. Μπορείτε εσείς οι ίδιοι να τους δώσετε αφύπνιση και να τους παροτρύνετε, εφόσον το επιθυμούν, να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της Σαχάτζα Γιόγκα.

10. Ο διαλογισμός σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα.

Η Σαχάτζα Γιόγκα είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε τη χαρά που υπάρχει μέσα σας και να έχετε ισορροπία. Μέσα από μια φυσική διαδικασία αποκτάτε καλή υγεία και αναπτύσσετε θεμελιώδεις ποιότητες που σας βοηθούν να εξελιχθείτε πνευματικά.

Όπως αναφέρει η Σρι Μάτατζι:

"Αρχικά, πρέπει να σας πω ότι η αλήθεια είναι αυτό που είναι. Δεν μπορούμε να την εκλογικεύσουμε, ούτε να την αλλάξουμε. Δυστυχώς, δεν μπορούμε ούτε να τη γνωρίσουμε μέσω αυτής της ανθρώπινης συνείδησης. Πρέπει να γίνουμε πιο ευαίσθητοι, προκειμένου να γνωρίσουμε την αλήθεια, δηλαδή πρέπει να γίνουμε το πνεύμα. Γι' αυτό, πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτή είναι η ζωντανή διαδικασία της εξέλιξης. Είναι μια ζωντανή διαδικασία μέσα μας που μας κάνει το πνεύμα, για την οποία δεν μπορείτε να πληρώσετε. Δεν μπορείτε να καταβάλετε καμία προσπάθεια, απλώς λειτουργεί, επειδή είστε αναζητητές της αλήθειας".

Σημαντικές πληροφορίες

Γιόγκα σημαίνει:

Η πραγματική έννοια της Γιόγκα είναι η ένωση του πνεύματός μας με τη θεϊκή δύναμη.
  Δεν είναι μόνο η άσκηση

Δωρεάν μαθήματα:

  Τα μαθήματα είναι δωρεάν καθώς , όπως αναφέρει η Σρι Μάτατζι, η ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα:

"Η πνευματικότητα δεν είναι κάτι που μπορεί να αγοραστεί ή να εμπορευτεί, είναι κάτι που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και είναι δικαίωμά του να την κατακτήσει".

Ο διαλογισμός:

Ο διαλογισμός  Sahaja είναι μοναδικός. Δεν είναι άσκηση. Είναι εύκολο να μάθει και λειτουργεί γρήγορα. 5-10 λεπτά την ημέρα διαλογισμού Sahaja Yoga φέρνει αποτελέσματα.