Η Σαχάτζα Γιόγκα είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, αφοσιωμένος στην πνευματική εξέλιξη της ανθρωπότητας και στην επίλυση των σύγχρονων προβλημάτων, μέσα από την εσωτερική μεταμόρφωση που μπορεί να συμβεί σε κάθε άνθρωπο.

 

Η επαναστατική μέθοδος διαλογισμού της Σαχάτζα Γιόγκα βασίζεται στο έργο και στη διδασκαλία της ιδρύτριας της Σαχάτζα Γιόγκα, Σρι Μάτατζι Νιρμάλα Ντέβι, η οποία απέσπασε πολλαπλές τιμητικές διακρίσεις και βραβεία για την ανθρωπιστική της δράση.

Τα προγράμματα της Σαχάτζα Γιόγκα πραγματοποιούνται σε περισσότερες από 250 χώρες στον κόσμο και παρέχονται στο κοινό εντελώς δωρεάν.

Η Σαχάτζα Γιόγκα στην Ελλάδα δραστηριοποιείται ως σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα την Αθήνα και παραρτήματα στον Βόλο, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και την Κέρκυρα. Όλα τα έξοδα για τις δραστηριότητες του συλλόγου καλύπτονται από τις εθελοντικές εισφορές των μελών του.

Κοινωνικό έργο

 

 Η Σαχάτζα Γιόγκα προσφέρει κοινωνικό έργο παρουσιάζοντας και εφαρμόζοντας τη μέθοδο διαλογισμού της Σαχάτζα Γιόγκα σε κέντρα αποτοξίνωσης ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ, σε φυλακές, σε επιχειρήσεις για τη διαχείριση του άγχους των εργαζομένων κ.τ.λ. Επίσης, τα τελευταία περίπου είκοσι χρόνια, σε πολλές χώρες, ο διαλογισμός με τη μέθοδο της Σαχάτζα Γιόγκα διδάσκεται και σε σχολεία προκειμένου οι μαθητές να καταπολεμήσουν το άγχος των εξετάσεων και της σχολικής επίδοσης.

Η Σρι Μάτατζι ίδρυσε στην Ινδία, ξενώνα φιλοξενίας για κακοποιημένες γυναίκες και εγκαταλελειμμένα παιδιά, νοσοκομείο και ένα διεθνές σχολείο για παιδιά απ΄ όλο τον κόσμο!

Σημαντικές πληροφορίες

Γιόγκα σημαίνει:

Η πραγματική έννοια της Γιόγκα είναι η ένωση του πνεύματός μας με τη θεϊκή δύναμη.
  Δεν είναι μόνο η άσκηση

Δωρεάν μαθήματα:

  Τα μαθήματα είναι δωρεάν καθώς , όπως αναφέρει η Σρι Μάτατζι, η ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα:

"Η πνευματικότητα δεν είναι κάτι που μπορεί να αγοραστεί ή να εμπορευτεί, είναι κάτι που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και είναι δικαίωμά του να την κατακτήσει".

Ο διαλογισμός:

Ο διαλογισμός  Sahaja είναι μοναδικός. Δεν είναι άσκηση. Είναι εύκολο να μάθει και λειτουργεί γρήγορα. 5-10 λεπτά την ημέρα διαλογισμού Sahaja Yoga φέρνει αποτελέσματα.