αφύπνιση της κουνταλίνιΠώς γίνεται η πρώτη άσκηση διαλογισμού για την αφύπνιση της κουνταλίνι:
Ο διαλογισμός αυτός είναι κατάλληλος για όλους καθώς, όπως θα δούμε στη συνέχεια, η διαδικασία είναι πολύ απλή. Καθίστε άνετα μπροστά στη φωτογραφία της Σρι Μάτατζι και ακουμπήστε το αριστερό σας χέρι πάνω στον αριστερό σας μηρό με την παλάμη προς τα επάνω. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το δεξί σας χέρι στην αριστερή πλευρά του σώματός σας, όπως εξηγείται παρακάτω, και να επαναλάβετε τις ακόλουθες δηλώσεις από μέσα σας.
Είναι πολύ σημαντικό να λέτε αυτές τις δηλώσεις με αυτοπεποίθηση και ειλικρίνεια. Η Σρι Μάτατζι εξηγεί ότι: "Όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να εξελιχθούν πνευματικά και οτιδήποτε χρειάζεται για αυτή τη διαδικασία είναι ήδη μέσα σας. Όμως επειδή σέβομαι την ελευθερία σας, πρέπει εσείς οι ίδιοι να επιθυμείτε να φτάσετε σε αυτό το επίπεδο, δεν μπορεί να σας επιβληθεί".

 

Είναι πολύ σημαντικό να κάθεστε άνετα.


Αν κάθεστε σε καρέκλα, κρατήστε το ένα πόδι χωριστά από το άλλο. Είναι καλό να κλείνετε τα μάτια, όταν επαναλαμβάνετε τις δηλώσεις.

Βάλτε το δεξί σας χέρι πάνω στην καρδιά και κάντε στον εαυτό σας την ακόλουθη ερώτηση 3 φορές:


Μητέρα, είμαι το πνεύμα;
αφύπνιση της κουνταλίνι
Μετά, βάλτε το δεξί σας χέρι κάτω από τα πλευρά της αριστερής πλευράς και κάντε την ακόλουθη ερώτηση 3 φορές:Μητέρα, είμαι ο κύριος του εαυτού μου;

αφύπνιση της κουνταλίνι

Τώρα, κατεβάστε το χέρι σας στο σημείο της αριστερής κλείδωσης, εκεί που αρχίζει το πόδι, και κάντε την ακόλουθη δήλωση 6 φορές:


Μητέρα, σε παρακαλώ, δώσε μου την αγνή γνώση.

αφύπνιση της κουνταλίνι

Μετά, τοποθετήστε το χέρι σας ξανά στην προηγούμενη θέση, κάτω από τα πλευρά, και κάντε την ακόλουθη δήλωση 10 φορές:Μητέρα, είμαι ο κύριος του εαυτού μου.

αφύπνιση της κουνταλίνι
Συνεχίστε, βάζοντας το χέρι σας πάνω στην καρδιά και επαναλαμβάνοντας με αυτοπεποίθηση, πείτε 12 φορές:

Μητέρα, είμαι το πνεύμα.
αφύπνιση της κουνταλίνι
Τώρα βάλτε το δεξί σας χέρι στην αριστερή πλευρά του αυχένα σας και στρίψτε το κεφάλι σας προς τα δεξιά.

Επαναλάβατε την ακόλουθη δήλωση 16 φορές:

Μητέρα, δεν είμαι ένοχος/η για τίποτε.

αφύπνιση της κουνταλίνι
Βάλτε το δεξί σας χέρι στο μέτωπο πιέζοντας τους κροτάφους σας και πείτε μέσα από την καρδιά σας όσες φορές θέλετε:

Μητέρα, συγχωρώ τους πάντες και τα πάντα και τον εαυτό μου.

αφύπνιση της κουνταλίνι
Βάλτε το δεξί σας χέρι στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας, αφήνοντας το κεφάλι να πέσει προς τα πίσω και κάντε την ακόλουθη δήλωση μέσα από την καρδιά σας όσες φορές θέλετε:

Μητέρα, για όποια λάθη έχω κάνει ενάντια στον εαυτό μου ή στους άλλους ανθρώπους, είτε τα γνωρίζω είτε όχι, σε παρακαλώ συγχώρεσέ με.

αφύπνιση της κουνταλίνι
Τώρα τεντώστε το δεξί σας χέρι και ακουμπήστε την παλάμη σας στο πάνω μέρος του κεφαλιού σας. Ασκώντας μια ελαφριά πίεση, κάντε επτά δεξιόστροφες κυκλικές κινήσεις επαναλαμβάνοντας κάθε φορά την ακόλουθη δήλωση:

 

Μητέρα, σε παρακαλώ, χάρισέ μου την αυτογνωσία μου.

αφύπνιση της κουνταλίνι

Κατεβάστε το χέρι σας και μείνετε για λίγο σε αυτή τη θέση. Κρατήστε την προσοχή σας πάνω στο κεφάλι σας και παρατηρήστε πώς αισθάνεστε. Μπορεί να νιώσετε δροσιά ή ζέστη να βγαίνει από τα χέρια σας και πάνω από το κεφάλι σας. Η ενέργεια αυτή που εκδηλώνεται με τη μορφή δροσιάς ή ζέστης είναι η πρώτη ένδειξη της αφύπνισης της κουνταλίνι.

αφύπνιση της κουνταλίνι
 

Κατεβάστε την πρώτη άσκηση

αφύπνιση της κουνταλίνι

Σημαντικές πληροφορίες

Γιόγκα σημαίνει:

Η πραγματική έννοια της Γιόγκα είναι η ένωση του πνεύματός μας με τη θεϊκή δύναμη.
  Δεν είναι μόνο η άσκηση

Δωρεάν μαθήματα:

  Τα μαθήματα είναι δωρεάν καθώς , όπως αναφέρει η Σρι Μάτατζι, η ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα:

"Η πνευματικότητα δεν είναι κάτι που μπορεί να αγοραστεί ή να εμπορευτεί, είναι κάτι που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και είναι δικαίωμά του να την κατακτήσει".

Ο διαλογισμός:

Ο διαλογισμός  Sahaja είναι μοναδικός. Δεν είναι άσκηση. Είναι εύκολο να μάθει και λειτουργεί γρήγορα. 5-10 λεπτά την ημέρα διαλογισμού Sahaja Yoga φέρνει αποτελέσματα.