διαλογισμός ασκήσεις Η Σαχάτζα Γιόγκα είναι μια μοναδική μέθοδος διαλογισμού, που έφερε επανάσταση στην πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου. Δημιουργήθηκε το 1970 από τη Σρι Μάτατζι Νίρμαλα Ντέβι και από τότε έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 350 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η Σαχάτζα Γιόγκα βασίζεται στην αφύπνιση της κουνταλίνι. Η κουνταλίνι είναι μια ενέργεια που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και βρίσκεται στο ιερό οστό, στη βάση της σπονδυλικής στήλης. Όταν αυτή η ενέργεια αφυπνιστεί, πραγματοποιείται μια εσωτερική μεταμόρφωση, που χαρίζει στον άνθρωπο σωματική και ψυχική υγεία. Μέσα από μια πολύ απλή άσκηση διαλογισμού, από το πρώτο κιόλας μάθημα, η κουνταλίνι γίνεται αισθητή ως δροσιά ή ζέστη στις παλάμες των χεριών και στην κορυφή του κεφαλιού.

Όταν συμβεί αυτό, για πρώτη φορά ο άνθρωπος καταφέρνει να βιώσει την πραγματική γιόγκα: την ένωσή του με το πνεύμα και την πανταχού παρούσα ενέργεια. Τότε εισέρχεται αβίαστα στην κατάσταση της εσωτερικής σιωπής, που είναι η κατάσταση του διαλογισμού. Τότε εισέρχεται αβίαστα στην κατάσταση της εσωτερικής σιωπής, που είναι η κατάσταση του διαλογισμού.Αρχικά, έστω και για λίγο, ο άνθρωπος βιώνει το παρόν και, όντας σε πλήρη εγρήγορση, αισθάνεται απόλυτα χαλαρός και ανανεωμένος.

Η Σαχάτζα Γιόγκα είναι ο καλύτερος τρόπος για να είμαστε σε ισορροπία και να αισθανόμαστε πηγαία χαρά. Μέσα από μια φυσική διαδικασία μπορούμε να αποκτήσουμε καλή υγεία και να αναπτύξουμε ποιότητες όπως αθωότητα, ηθική, αφοβία.κτλ.

Η διδασκαλία της Σαχάτζα Γιόγκα βασίζεται, σε ένα μεγάλο βαθμό, στο προσωπικό βίωμα. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, μας δίνεται η δυνατότητα να βιώσουμε όλα όσα ακούμε από τους ομιλητές και από τις ομιλίες της Σρι Μάτατζι μέσα από απλές ασκήσεις διαλογισμού και τεχνικές καθαρισμού των ενεργειακών κέντρων του σώματος (τσάκρα).

Τα μαθήματα διαλογισμού είναι δωρεάν καθώς, όπως αναφέρει η Σρι Μάτατζι, η ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα:«Η πνευματικότητα δεν μπορεί να αγοραστεί ή να εμπορευτεί, είναι κάτι που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και είναι δικαίωμά του να την αποκτήσει»

« Η παγκόσμια ενοποίηση της ανθρωπότητας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την αφύπνιση που μπορεί να συμβεί σε κάθε άνθρωπο, έτσι ώστε να μεταμορφωθεί εσωτερικά. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ο άνθρωπος γίνεται ηθικός, ολοκληρωμένος και ισορροπημένος. Το να γνωρίζει κανείς τον εαυτό του, που είναι το κύριο θέμα όλων των Γραφών, γίνεται μια πραγματικότητα και έτσι επιτυγχάνετε την απόλυτη επίγνωση του εαυτού σας. Είναι σημαντικό για τον καθένα να γνωρίζει τις ρίζες του εαυτού του. Η Σαχάτζα Γιόγκα επιτρέπει σε κάθε άνθρωπο να γίνει ο δικός του πνευματικός καθοδηγητής.»

Σημαντικές πληροφορίες

Γιόγκα σημαίνει:

Η πραγματική έννοια της Γιόγκα είναι η ένωση του πνεύματός μας με τη θεϊκή δύναμη.
  Δεν είναι μόνο η άσκηση

Δωρεάν μαθήματα:

  Τα μαθήματα είναι δωρεάν καθώς , όπως αναφέρει η Σρι Μάτατζι, η ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα:

"Η πνευματικότητα δεν είναι κάτι που μπορεί να αγοραστεί ή να εμπορευτεί, είναι κάτι που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και είναι δικαίωμά του να την κατακτήσει".

Ο διαλογισμός:

Ο διαλογισμός  Sahaja είναι μοναδικός. Δεν είναι άσκηση. Είναι εύκολο να μάθει και λειτουργεί γρήγορα. 5-10 λεπτά την ημέρα διαλογισμού Sahaja Yoga φέρνει αποτελέσματα.