Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΧΑΤΖΑ ΓΙΟΓΚΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ
MUSIC OF JOY
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Είκοσι δύο μουσικοί από όλο τον κόσμο, ερμηνεύουν κομμάτια με επιρροές από την παραδοσιακή ινδική μουσική, τις λαϊκές μελωδίες της Κίνας και της Ρωσίας, τους ρυθμούς της Αφρικής και της Αυστραλίας.
ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ

28 Αυγούστου 2017, 20:30
Θέατρο Δόρα Στράτου

Δηλώστε τη συμμετοχή σας συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται στα δεξιά αυτής της σελίδας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα στο https://www.musicofjoy.com.au

Δηλώστε τη συμμετοχή σας ( Music of Joy 2017)

Το κέντρο μας θα είναι κλειστό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Θα ξεκινήσουμε μάθημα από τις 7 Σεπτεμβρίου
2017.

 

Οφέλη του διαλογισμού Το ανθρώπινο νευρικό σύστημα είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός, που χωρίζεται σε δύο μέρη: α) στο κεντρικό και β) στο περιφερικό νευρικό σύστημα. Αντιλαμβανόμαστε το περιβάλλον μας μέσω των αισθήσεων και του νευρικού μας συστήματος, ενώ το αυτόνομο νευρικό σύστημα, το οποίο είναι μέρος του περιφερικού, ελέγχει σωματικές λειτουργίες όπως ο καρδιακός παλμός.

Η άσκηση στη Σαχάτζα Γιόγκα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για την υγεία, καθώς εξισορροπεί το αυτόνομο νευρικό σύστημα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ροής της ενέργειας στη λιμπική περιοχή, που στα σανσκριτικά ονομάζεται «Σαχασράρα Τσάκρα» και είναι το έβδομο ενεργειακό κέντρο, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του κεφαλιού. Η λιμπική περιοχή ελέγχει ολόκληρο το σώμα και επηρεάζει τόσο το αυτόνομο όσο και το ενδοκρινικό σύστημα.

Η λιμπική περιοχή περιέχει πληθώρα εγκεφαλικών σχηματισμών. Ωστόσο, υπάρχει διαφωνία σχετικά με το ποια ακριβώς μέρη περιλαμβάνει. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι γνωστό ότι επηρεάζει την έκκριση των ορμονών, τη διάθεση, τα συναισθήματα, τη νόηση, και τη μνήμη. Επίσης, σχετίζεται με το αίσθημα του πόνου, της ευφορίας και της συγκίνησης. Η περιοχή αυτή του νευρικού συστήματος προσδίδει στον άνθρωπο τις ποιότητες που τον διαχωρίζουν από το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο..

Έχει παρατηρηθεί ότι ο διαλογισμός συμβάλλει άμεσα στη μείωση του στρες, που αντικαθίσταται από ένα αίσθημα πληρότητας και γαλήνης. Επίσης, βοηθά στην πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών που υπό άλλες συνθήκες είναι δύσκολο να θεραπευτούν. Ο διαλογισμός είναι το μονοπάτι που οδηγεί στην ισορροπία και τη θεία φώτιση.

Το ενεργειακό σύστημα ελέγχει όλα τα όργανα του ανθρώπινου σώματος. Όταν ένα ενεργειακό κέντρο είναι σε ανισορροπία, τα όργανα που ελέγχει δυσλειτουργούν. Τότε εκδηλώνονται οι ασθένειες, τις οποίες η συμβατική ιατρική προσπαθεί να θεραπεύσει αντιμετωπίζοντας τα συμπτώματα. Αντιθέτως, ο διαλογισμός αντιμετωπίζει την αιτία της ασθένειας, καθώς η εξισορρόπηση του ενεργειακού συστήματος είναι η βάση για την επίλυση κάθε προβλήματος σωματικής, συναισθηματικής, διανοητικής και πνευματικής φύσης.
Όταν είμαστε σε κατάσταση διαλογισμού, είμαστε σε σιωπή. Όλες οι προκαταλήψεις μας και οι σκέψεις που συνήθως μας πολιορκούν απομακρύνονται. Τότε η πραγματικότητα, που μόνο μέσα από την επίγνωση του παρόντος μπορεί να γίνει αντιληπτή, αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο.
Η αφύπνιση της κουνταλίνι εξισορροπεί τα συναισθήματα και διορθώνει όλες τις αδυναμίες μας. Μας οδηγεί στην ευδαιμονία, που πηγάζει από τη ένωση με το πνεύμα και μας προτρέπει να αλλάξουμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο.
Η άσκηση στη Σαχάτζα Γιόγκα κυριολεκτικά μας αναγεννά. Η αφύπνιση της κουνταλίνι μας ταξιδεύει σ’ έναν εντελώς νέο κόσμο, στον κόσμο του πνεύματος. Εκεί, ερχόμαστε σε επαφή με τα άπειρα βάθη του εαυτού. Εκεί, αισθανόμαστε την αγάπη να πάλλεται μέσα μας και βιώνουμε την ενότητα. Εκεί, αναγνωρίζουμε ότι τα πάντα είναι δυνατά.
Αυτός ο μέσος δρόμος που εγκαθίσταται μέσα μας μέρα με τη μέρα, μέσω της αφύπνισης της Κουνταλίνη, μας δίνει όλων των ειδών τις ευλογίες!