ναρκωτικα απεξαρτηση Η κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών είναι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που κατά κάποιο τρόπο έχει αντίκτυπο σε οποιαδήποτε κοινότητα και οικογένεια. Κάθε χρόνο η χρήση ναρκωτικών ουσιών οδηγεί σε περίπου σαράντα εκατομμύρια σοβαρά νοσήματα και τραυματισμούς ανάμεσα στους κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η κατάχρηση ουσιών επιφέρει επίσης μείζονα κοινωνικά προβλήματα όπως η βία, το στρες, η παιδική κακοποίηση και η οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών. Η κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών μπορεί να οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στο να μείνουν άστεγοι, στην εγκληματικότητα, στην έλλειψη αποτελεσματικότητας στον εργασιακό χώρο και στην ανεργία. Μπορεί να βλάψει αγέννητα παιδιά και να καταστρέψει οικογένειες. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι θεραπείας από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών αλλά η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη.

Ανάλογα με τη χημική ουσία που χρησιμοποιείται, η χρήση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και το αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε:

  • 1. Προβλήματα υγείας.
  • 2. Κοινωνικά προβλήματα.
  • 3. Εξάπλωση ασθενειών.
  • 4. Τραυματισμούς.
  • 5. Βία.
  • 6. Θανάτο.
  • 7. Αυτοκτονία.
  • 8. Σωματική εξάρτηση
  • 9. Ψυχολογικό εθισμό.

Οφέλη του διαλογισμού σε ανθρώπους που κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης από τον Δρ. Χακλ, κατέδειξε την ιδιαιτέρως σημαντική επίδραση του διαλογισμού της Σαχάτζα Γιόγκα σε άτομα εθισμένα στα ναρκωτικά.

Στη μελέτη χρησιμοποιήθηκε ένα αναδρομικό ερωτηματολόγιο σε 501 άτομα, που κάνουν πρακτική του διαλογισμού σύμφωνα με τη μέθοδο της Σαχάτζα Γιόγκα, από τους οποίους οι 268 είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών πριν ξεκινήσουν να ασχολούνται με τη μέθοδο αυτή.

Το αναδρομικό ερωτηματολόγιο έδειξε ότι το 97% των χρόνιων χρηστών ναρκωτικών ουσιών, σταμάτησε τη χρήση. Οι περισσότεροι από αυτούς, σταμάτησαν με το ξεκίνημα της ενασχόλησής τους με το διαλογισμό, δηλ. το 47 % μετά την πρώτη εβδομάδα διαλογισμού και το υπόλοιπο 32 % μετά τους πρώτους μήνες (Hackl, 1995).

Η μελέτη αυτή απέδειξε τη σημαντική και διαρκή επίδραση του διαλογισμού της Σαχάτζα Γιόγκα στην κατανάλωση και κατάχρηση ουσιών.

http://www.meditationresearch.co.uk

Hackl, W. The effect of Sahaja Yoga on drug consumption. Die Auswirkungen von Sahaja Yoga auf das Drogenkonsumverhalten. Doctoral thesis submitted to the University in Vienna, 1995.

Σημαντικές πληροφορίες

Γιόγκα σημαίνει:

Η πραγματική έννοια της Γιόγκα είναι η ένωση του πνεύματός μας με τη θεϊκή δύναμη.
  Δεν είναι μόνο η άσκηση

Δωρεάν μαθήματα:

  Τα μαθήματα είναι δωρεάν καθώς , όπως αναφέρει η Σρι Μάτατζι, η ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα:

"Η πνευματικότητα δεν είναι κάτι που μπορεί να αγοραστεί ή να εμπορευτεί, είναι κάτι που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και είναι δικαίωμά του να την κατακτήσει".

Ο διαλογισμός:

Ο διαλογισμός  Sahaja είναι μοναδικός. Δεν είναι άσκηση. Είναι εύκολο να μάθει και λειτουργεί γρήγορα. 5-10 λεπτά την ημέρα διαλογισμού Sahaja Yoga φέρνει αποτελέσματα.