καρκινος θεραπεια

Πώς βοηθά η Σαχάτζα Γιόγκα στη θεραπεία και την πρόληψη του καρκίνου;

Στην Ινδία περίπου 200.000 άτομα έχουν προσβληθεί από καρκίνο και εκτιμάται ότι κάθε χρόνο μισό εκατομμύριο ασθενών προσβάλλονται από την ασθένεια. Στις Η.Π.Α., σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, περίπου 25% των θανάτων οφείλονται σε καρκίνο του πνεύμονα, του μαστού και του εντέρου. Σε γενικές γραμμές, η έκταση του καρκίνου σχετίζεται με το βαθμό δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και πιστεύεται ότι το ψυχολογικό στρες μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση της ασθένειας. Στις Η.Π.Α., μετά από τα καρδιακά νοσήματα, ο καρκίνος παραμένει η πρώτη αιτία θανάτου.

Ο Καρλ Σίμοντον στο Συνέδριο Ολιστικής Υγείας, το Μάρτιο του 1977 στο Τορόντο του Καναδά είπε:

«Σποραδικά κάθε οργανισμός παράγει καρκινικά κύτταρα. Σε ένα υγιές πλάσμα το ανοσοποιητικό σύστημα τα αναγνωρίζει και τα καταστρέφει. Σε περίπτωση που για ορισμένους λόγους το ανοσοποιητικό σύστημα είναι αδύναμο, τότε τα καρκινικά κύτταρα θα πολλαπλασιαστούν και θα σχηματιστεί όγκος».

Το 1970 η Σρι Μάτατζι, ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα, μίλησε για την ασθένεια και τη θεραπεία της. Σύμφωνα με την άποψή της, μέσα σε κάθε άνθρωπο υπάρχει ένα ενεργειακό σύστημα, το οποίο αποτελείται από 7 ενεργειακά κέντρα (τσάκρα), που βρίσκονται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Σε σωματικό επίπεδο τα ενεργειακά κέντρα αντιστοιχούν στα νευρικά πλέγματα, όπως επιβεβαιώνει σήμερα η ιατρική επιστήμη. Κάθε ενεργειακό κέντρο ελέγχει συγκεκριμένα όργανα του σώματος. Το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς, που στα σανσκριτικά ονομάζεται «Αναχάτ Τσάκρα», είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση της δραστηριότητας του ανοσοποιητικού συστήματος βοηθώντας στο σχηματισμό των αντισωμάτων. Όταν τα ενεργειακά κέντρα προσβάλλονται, ο οργανισμός οδηγείται σε ασθένεια, όταν όμως τραυματίζονται, μπορεί κανείς να υποφέρει από πολύ σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος. Όταν τα ενεργειακά κέντρα προσβάλλονται, ο οργανισμός οδηγείται σε ασθένεια, όταν όμως τραυματίζονται, μπορεί κανείς να υποφέρει από πολύ σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Η γένεση του καρκίνου εξαρτάται από την ανταλλαγή, το συνδυασμό και την εμπλοκή των ενεργειακών κέντρων. Η Σρι Μάτατζι τόνισε ότι το τσάκρα της καρδιάς έχει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, που είναι καθοριστική για τη μελλοντική εξέλιξη της υγείας κάθε ανθρώπου.

Σε περίπτωση που το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς προσβάλλεται, το άτομο υποφέρει από ανασφάλεια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του αίματος (λευχαιμία).

Το δεύτερο σημείο το οποίο τόνισε η Σρι Μάτατζι είναι ότι ο καρκίνος είναι κυρίως νόσος της αριστερής πλευράς. Η αριστερή πλευρά αντιπροσωπεύει τα συναισθήματα και το παρελθόν. Όταν σ’ ένα άτομο η πλευρά αυτή είναι υπερδραστήρια (εμμονή με το παρελθόν, υπέρμετρος συναισθηματισμός), τότε το άτομο αυτό έχει «προσωπικότητα αριστερής πλευράς». Είναι γνωστό ότι το συγκινησιακό στρες δημιουργεί σημαντικές αλλοιώσεις στο ανθρώπινο σώμα. Καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα και εμποδίζει την παραγωγή ορμονών οδηγώντας σε ορμονική ανισορροπία. Οι παράγοντες αυτοί ευθύνονται για την αύξηση παραγωγής ανώμαλων κυττάρων.

Η παρατήρησή μας ότι οι ασθενείς με καρκίνο έχουν <<προσωπικότητα αριστερής πλευράς>>, επιβεβαιώθηκε και από μελέτη 500 ασθενών των Λόρενς Λέσαν και Μίλτον Κάπλαν.

Στη διδασκαλία της Σαχάτζα Γιόγκα το ιδανικό πρότυπο συμπεριφοράς συνδέεται στενά με την αρμονική λειτουργία των 7 ενεργειακών κέντρων. Όταν υπάρχει απόκλιση από το πρότυπο αυτό, παρατηρείται διαταραχή της λειτουργίας των ενεργειακών κέντρων, η οποία οδηγεί βαθμιαία στην εμφάνιση κάποιας νόσου. Στη Σαχάτζα Γιόγκα μετά την αφύπνιση της κουνταλίνι, αισθάνεται κανείς αγάπη για όλους τους ανθρώπους. Αυτή είναι η αγάπη του Θεού, η οποία αναγεννά τα κύτταρα και έχει μια μοναδική θεραπευτική δύναμη.

Η Σρι Μάτατζι έλεγε συχνά ότι η πρακτική της Σαχάτζα Γιόγκα μπορεί να θεραπεύσει τους ασθενείς με καρκίνο. Η Σαχάτζα Γιόγκα επιφέρει μια βαθιά εσωτερική αλλαγή. Όταν η κουνταλίνι ενεργοποιείται στον εγκέφαλο, ο νους φωτίζεται, οδηγώντας στη γνώση του εαυτού, σ’ ένα μοναδικό βίωμα χαράς και εσωτερικής ειρήνης, που επιδρά καταλυτικά στην προστασία και την επούλωση του σώματος.

Είναι γνωστό ότι ο εγκέφαλος στέλνει ενεργά κύματα, τα οποία βοηθούν στην απελευθέρωση των νευρομεταβιβαστών, οι οποίοι ρυθμίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος που περικυκλώνει και καταστρέφει ιούς και καρκινικά κύτταρα.

Οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να θεραπεύσουν τον εαυτό τους, όταν ασκούνται στη μέθοδο διαλογισμού της Σαχάτζα Γιόγκα.

Αναφέρεται ότι δύο περιπτώσεις καρκίνου θεραπεύτηκαν ολοκληρωτικά. Σε άλλες περιπτώσεις η ποιότητα ζωής των ασθενών βελτιώθηκε αισθητά και έζησαν μεγαλύτερο από το προσδοκώμενο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο μένει μια ερώτηση να απαντηθεί.

Γιατί όμως άλλοι ασθενείς δεν κατάφεραν να θεραπευτούν;

Η πιθανότερη αιτία είναι ότι, όταν οι ασθενείς αυτοί ξεκίνησαν τη θεραπεία, ο καρκίνος βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο.

Οι ενδορφίνες (νευροπεπτίδια, φυσικά αναλγητικά) και οι θετικές σκέψεις αυξάνουν τη δραστηριότητα των δολοφόνων (αμυντικών) κυττάρων και την ικανότητά τους να επιτίθενται στα καρκινικά κύτταρα και ανεβάζουν τη στάθμη των αντισωμάτων.

Η Σαχάτζα Γιόγκα μπορεί να οδηγήσει στη θεραπεία της ασθένειας. Χρειάζεται ωστόσο συνεχής πρακτική άσκηση και ενδοσκόπηση.

Σύμφωνα με τη Σρι Μάτατζι, η Σαχάτζα Γιόγκα βοηθά να αντιληφθούμε τον εαυτό μας και το νόημα της ύπαρξής μας. Επομένως, η ίαση είναι προϊόν της αυτογνωσίας μας.

Σημαντικές πληροφορίες

Γιόγκα σημαίνει:

Η πραγματική έννοια της Γιόγκα είναι η ένωση του πνεύματός μας με τη θεϊκή δύναμη.
  Δεν είναι μόνο η άσκηση

Δωρεάν μαθήματα:

  Τα μαθήματα είναι δωρεάν καθώς , όπως αναφέρει η Σρι Μάτατζι, η ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα:

"Η πνευματικότητα δεν είναι κάτι που μπορεί να αγοραστεί ή να εμπορευτεί, είναι κάτι που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και είναι δικαίωμά του να την κατακτήσει".

Ο διαλογισμός:

Ο διαλογισμός  Sahaja είναι μοναδικός. Δεν είναι άσκηση. Είναι εύκολο να μάθει και λειτουργεί γρήγορα. 5-10 λεπτά την ημέρα διαλογισμού Sahaja Yoga φέρνει αποτελέσματα.