Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΧΑΤΖΑ ΓΙΟΓΚΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ
MUSIC OF JOY
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Είκοσι δύο μουσικοί από όλο τον κόσμο, ερμηνεύουν κομμάτια με επιρροές από την παραδοσιακή ινδική μουσική, τις λαϊκές μελωδίες της Κίνας και της Ρωσίας, τους ρυθμούς της Αφρικής και της Αυστραλίας.
ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ

28 Αυγούστου 2017, 20:30
Θέατρο Δόρα Στράτου

Δηλώστε τη συμμετοχή σας συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται στα δεξιά αυτής της σελίδας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα στο https://www.musicofjoy.com.au

Δηλώστε τη συμμετοχή σας ( Music of Joy 2017)

Το κέντρο μας θα είναι κλειστό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Θα ξεκινήσουμε μάθημα από τις 7 Σεπτεμβρίου
2017.

 

άσθμα θεραπεία Οδιαλογισμός βοηθά στην καταπολέμηση του άσθματος.

Το άσθμα είναι μια χρόνια φλεγμονή των πνευμόνων κατά την οποία οι αεραγωγοί (βρόγχοι) στενεύουν.

Όταν ένα άτομο με άσθμα έρθει σε επαφή με κάτι που ερεθίζει τους αεραγωγούς, οι μύες γύρω από τα τοιχώματα των αεραγωγών συσπώνται, με συνέπεια οι αεραγωγοί να γίνουν στενότεροι και να δημιουργείται οίδημα. Μερικές φορές δημιουργούνται διάφορες κολλώδεις εκκρίσεις και βλέννες που στενεύουν ακόμη περισσότερο τους αεραγωγούς. Τα συμπτώματα τους άσθματος περιλαμβάνουν:

  • Βήχα.
  • Δύσπνοια
  • Συριγμό στο στήθος.
  • Σφίξιμο στο στήθος.

Τα οφέλη του διαλογισμού στην καταπολέμηση του άσθματος

Με δεδομένα τα αποτελέσματα του διαλογισμού στο περιορισμό της δραστηριότητας του συμπαθητικού νευρικού συστήματος και το ρυθμό της αναπνοής, αρκετές μελέτες έχουν διερευνήσει το κατά πόσο ο διαλογισμός έχει επίδραση στις ασθένειες του αναπνευστικού.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη μονάδα φυσικών θεραπειών του Βασιλικού Νοσοκομείου Γυναικών, στο Σύδνεϊ της Αυστραλίας, έδειξε μια αξιοσημείωτη θετική επίδραση της Σαχάτζα Γιόγκα σε ασθενείς με άσθμα, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονταν στα στεροειδή. (Manocha et al., 2000).

47 ασθενείς με σοβαρό άσθμα χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες, η μια ομάδα δέχτηκε θεραπεία μέσα από την τεχνική του διαλογισμού της Σαχάτζα Γιόγκα (21 ασθενείς), ενώ η άλλη ομάδα δέχτηκε μια γενική θεραπεία χαλάρωσης (26 ασθενείς), για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών, με συνεδρία δύο ωρών.

Η ομάδα με τη θεραπεία της Σαχάτζα Γιόγκα έδειξε μια σημαντική ελάττωση στη σοβαρότητα του άσθματος σε σχέση με τη δεύτερη ομάδα ελέγχου, ύστερα από μέτρηση της αντίδρασης των αεραγωγών σε εισπνεόμενες χημικές ουσίες (αντικειμενικός δείκτης της σοβαρότητας του άσθματος).