άσθμα θεραπεία Οδιαλογισμός βοηθά στην καταπολέμηση του άσθματος.

Το άσθμα είναι μια χρόνια φλεγμονή των πνευμόνων κατά την οποία οι αεραγωγοί (βρόγχοι) στενεύουν.

Όταν ένα άτομο με άσθμα έρθει σε επαφή με κάτι που ερεθίζει τους αεραγωγούς, οι μύες γύρω από τα τοιχώματα των αεραγωγών συσπώνται, με συνέπεια οι αεραγωγοί να γίνουν στενότεροι και να δημιουργείται οίδημα. Μερικές φορές δημιουργούνται διάφορες κολλώδεις εκκρίσεις και βλέννες που στενεύουν ακόμη περισσότερο τους αεραγωγούς. Τα συμπτώματα τους άσθματος περιλαμβάνουν:

  • Βήχα.
  • Δύσπνοια
  • Συριγμό στο στήθος.
  • Σφίξιμο στο στήθος.

Τα οφέλη του διαλογισμού στην καταπολέμηση του άσθματος

Με δεδομένα τα αποτελέσματα του διαλογισμού στο περιορισμό της δραστηριότητας του συμπαθητικού νευρικού συστήματος και το ρυθμό της αναπνοής, αρκετές μελέτες έχουν διερευνήσει το κατά πόσο ο διαλογισμός έχει επίδραση στις ασθένειες του αναπνευστικού.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη μονάδα φυσικών θεραπειών του Βασιλικού Νοσοκομείου Γυναικών, στο Σύδνεϊ της Αυστραλίας, έδειξε μια αξιοσημείωτη θετική επίδραση της Σαχάτζα Γιόγκα σε ασθενείς με άσθμα, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονταν στα στεροειδή. (Manocha et al., 2000).

47 ασθενείς με σοβαρό άσθμα χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες, η μια ομάδα δέχτηκε θεραπεία μέσα από την τεχνική του διαλογισμού της Σαχάτζα Γιόγκα (21 ασθενείς), ενώ η άλλη ομάδα δέχτηκε μια γενική θεραπεία χαλάρωσης (26 ασθενείς), για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών, με συνεδρία δύο ωρών.

Η ομάδα με τη θεραπεία της Σαχάτζα Γιόγκα έδειξε μια σημαντική ελάττωση στη σοβαρότητα του άσθματος σε σχέση με τη δεύτερη ομάδα ελέγχου, ύστερα από μέτρηση της αντίδρασης των αεραγωγών σε εισπνεόμενες χημικές ουσίες (αντικειμενικός δείκτης της σοβαρότητας του άσθματος).

Σημαντικές πληροφορίες

Γιόγκα σημαίνει:

Η πραγματική έννοια της Γιόγκα είναι η ένωση του πνεύματός μας με τη θεϊκή δύναμη.
  Δεν είναι μόνο η άσκηση

Δωρεάν μαθήματα:

  Τα μαθήματα είναι δωρεάν καθώς , όπως αναφέρει η Σρι Μάτατζι, η ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα:

"Η πνευματικότητα δεν είναι κάτι που μπορεί να αγοραστεί ή να εμπορευτεί, είναι κάτι που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και είναι δικαίωμά του να την κατακτήσει".

Ο διαλογισμός:

Ο διαλογισμός  Sahaja είναι μοναδικός. Δεν είναι άσκηση. Είναι εύκολο να μάθει και λειτουργεί γρήγορα. 5-10 λεπτά την ημέρα διαλογισμού Sahaja Yoga φέρνει αποτελέσματα.