Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΧΑΤΖΑ ΓΙΟΓΚΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ
MUSIC OF JOY
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Είκοσι δύο μουσικοί από όλο τον κόσμο, ερμηνεύουν κομμάτια με επιρροές από την παραδοσιακή ινδική μουσική, τις λαϊκές μελωδίες της Κίνας και της Ρωσίας, τους ρυθμούς της Αφρικής και της Αυστραλίας.
ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ

28 Αυγούστου 2017, 20:30
Θέατρο Δόρα Στράτου

Δηλώστε τη συμμετοχή σας συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται στα δεξιά αυτής της σελίδας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα στο https://www.musicofjoy.com.au

Δηλώστε τη συμμετοχή σας ( Music of Joy 2017)

Το κέντρο μας θα είναι κλειστό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Θα ξεκινήσουμε μάθημα από τις 7 Σεπτεμβρίου
2017.

 

κουνταλίνι ενέργεια Μέσα σε κάθε άνθρωπο υπάρχει μία ενέργεια που στα σανσκριτικά ονομάζεται «κουνταλίνι». Βρίσκεται στο ιερό οστό, στη βάση της σπονδυλικής στήλης. Είναι αξιοσημείωτο πως πρώτοι οι αρχαίοι Έλληνες ονόμασαν αυτό το σημείο του σώματος «ιερό» επισημαίνοντας τη σημασία του.

 

Η κουνταλίνι έχει το σχήμα της σπείρας, από το οποίο παίρνει και το όνομά της, καθώς κούνταλ στα σανσκριτικά σημαίνει «σπείρα». Η κουνταλίνι, κουλουριασμένη στη βάση της σπονδυλικής στήλης, περιμένει υπομονετικά, όντας σε κατάσταση αδράνειας, τη στιγμή που θα αφυπνιστεί. Κατά την πρώτη άσκηση διαλογισμού της Σαχάτζα Γιόγκα, ενώ ο αναζητητής εκφράζει με ειλικρίνεια την επιθυμία του για ενδοσκόπηση και πνευματική άνοδο, η κουνταλίνι αφυπνίζεται.

 

Η κουνταλίνι είναι η πιο αγνή ενέργεια και δεν καταστρέφεται ποτέ. Είναι η αντανάκλαση της πρωταρχικής Μητέρας μέσα μας και ως πνευματική μας Μητέρα, δεν μπορεί ποτέ να μας κάνει κακό. Αντιθέτως, είναι εκείνη που, όταν αφυπνίζεται, μας ενώνει με το πνεύμα και μας φροντίζει συνεχώς βοηθώντας μας να αποκτήσουμε φυσική, συναισθηματική και πνευματική ισορροπία.

Πιο συγκεκριμένα, όταν η κουνταλίνι αφυπνίζεται, ανεβαίνει, μέσα από το κεντρικό ενεργειακό κανάλι, κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, στη συνέχεια διαπερνά το έκτο ενεργειακό κέντρο, το Άγκνια τσάκρα, και τέλος, βρίσκει διέξοδο στην κορυφή του κεφαλιού, στο Σαχασράρα τσάκρα. Όταν συμβεί αυτό, ο άνθρωπος εισέρχεται αυθόρμητα στην κατάσταση του διαλογισμού. Τότε βιώνει για πρώτη φορά την πραγματική γιόγκα, δηλαδή την ένωση με το πνεύμα και την πανταχού παρούσα δύναμη της θεϊκής αγάπης. Τότε, όντας σε απόλυτη χαλάρωση και ταυτόχρονα σε πλήρη εγρήγορση, ταξιδεύει στο εδώ και τώρα.

Τη στιγμή που ο άνθρωπος αφυπνίζεται, αισθάνεται στις παλάμες των χεριών του και πάνω από το κεφάλι του μια δροσερή αύρα ή θερμότητα ανάλογα με την κατάσταση του ενεργειακού του συστήματος τη δεδομένη στιγμή.