Συνειδητοποιήστε τη σημασία του καθημερινού διαλογισμού, καθώς σας βοηθάει να αποκτήσετε συναισθηματική, σωματική και πνευματική ισορροπία.
Όταν ο άνθρωπος το επιθυμεί πραγματικά, η αφύπνιση της Κουνταλίνη γίνεται με απλό και γρήγορο τρόπο. Η διατήρηση της όμως, χρειάζεται καθημερινή εξάσκηση και υπομονή. Εξασκείστε το διαλογισμό σας καθημερινά, γιατί μέσα από αυτόν μπορείτε να βιώσετε μοναδικές εμπειρίες και να ανταμοιφθείτε όσο δεν φαντάζεστε! Ο διαλογισμός γίνεται δυνατότεροςκάθε φορά!
Μπορείτε να είστε ευέλικτοι με τον χρόνο σας, αλλά σιγουρευτείτε ότι αφιερώνεται τουλάχιστον 15 λεπτά καθημερινά για να κάνετε διαλογισμό.
Μερικοί άνθρωποι παραπονιούνται πως δεν βρίσκουν χρόνο για να κάνουν διαλογισμό. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια αν αναλογιστούμε πόση ώρα σπαταλάμε καθημερινά σε ανούσια ή ασήμαντα πράγματα.
Όταν ξεκινάτε την ημέρα σας σε κατάσταση ηρεμίας και σιωπής, ολόκληρη η ημέρα σας θα πάει καλύτερα. Εάν ξυπνήσετε νωρίς το πρωί και κάνετε διαλογισμό για 10 με 15 λεπτά θα ανακαλύψετε ότι πολύ πιο εύκολα μπορείτε να μπείτε στην κατάσταση της συνείδησης χωρίς σκέψη και να αισθανθείτε τις δονήσεις! Θα παρατηρήσετε επίσης πως με την πάροδο του χρόνου τα ενεργειακά σας κέντρα καθαρίζουν γρηγορότερα!
Εάν κατά τη διάρκεια του διαλογισμού έχετε σκέψεις, κάντε μέσα σας τη δήλωση: «Μητέρα συγχωρώ τους πάντες και τα πάντα, συγχωρώ τον εαυτό μου». Όταν συγχωρείτε, η κουνταλίνη με ευκολία διαπερνά το κέντρο του εγκεφάλου σας και αυθόρμητα απομακρύνει τις σκέψεις σας. Μόνο όταν συγχωρείτε μπορείτε να βιώσετε την κατάσταση της συνείδησης χωρίς σκέψη
Μπορείτε κατά τη διάρκεια του διαλογισμού να ακούτε χαλαρωτική μουσική. Η ινδική κλασσική μουσική ενδίκνεται για το διαλογισμό, γιατί βασίζεται σε συγκεκριμένους συνδιασμούς νοτών, οι οποίοι ενεργοποιούν τα τσάκρας μας. Μπορείτε επίσης να ακούτε απαλή κλασική μουσική όπως για παράδειγμα έργα του Μότζαρτ ή του Μπάχ.
Ο διαλογισμός δεν έχει σχέση με τη συγκέντρωση, εστίαση, απεικόνιση ή διανοητική προσπάθεια για να σταματήσουν οι σκέψεις. Ο διαλογισμός είναι κάτι το αυθόρμητο και μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν η Κουνταλίνη έχει αφυπνιστεί.
Το ποδόλουτρο είναι μία τεχνική που χρησιμοποιούμε στη Σαχάτζα γιόγκα για να καθαρίσουμε όλα μας τα ενεργειακά κέντρα. Μπορούμε να κάνουμε ποδόλουτρο πριν το βραδινό διαλογισμό. Οι περισσότεροι άνθρωποι παραδέχονται πως το ποδόλουτρο τους βοηθάει να κοιμηθούν καλύτερα το βράδυ, καθώς απορροφά όλη την ένταση που έχει συσσωρευτεί μέσα τους.
Ο διαλογισμός μπορεί να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας. Μπορείτε να μπείτε σε διαλογισμό οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν εσείς το επιθυμείτε, καθώς για παράδειγμα βρίσκεστε στη δουλειά σας ή καθώς οδηγείτε.
Επικοινωνήστε με την Κουνταλίνη μέσα από το διαλογισμό και αφεθείτε σε αυτήν, καθώς σας βάζει αυθόρμητα στη κατάσταση της συνείδησης χωρίς σκέψη. Η Κουνταλίνη ενεργοποιείται μέσα από την αγνή επιθυμία του ανθρώπου για πνευματική άνοδο. Είναι σαν μια μητέρα που μας φροντίζει και που μας χαρίζει σωματική και ψυχική ισορροπία. Στο διαλογισμό μπορείτε να ζητήσετε από την Κουνταλίνη να αφυπνιστεί μέσα σας και να σας ενώσει με την πανταχού παρούσα ενέργεια.
Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού εάν σας έρχεται οποιαδήποτε σκέψη ή ανησυχία, απλώς παραδώστε τη στην κουνταλίνη και αφεθείτε σ' αυτήν. Αφήστε την Κουνταλίνη να καθαρίσει όλα σας τα προβλήματα. Μπορείτε να κάνετε τη δήλωση: "Μητέρα Κουνταλίνη, παραδίνομαι σε σένα και σου αφήνω όλες μου τις ανησυχίες".
Προσπαθήστε να βάλετε τη προσοχή στο Σαχασράρα σας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και τσεκάρετε τις δονήσεις πάνω από το κεφάλι σας, παρατηρώντας αν βγαίνει δροσιά ή ζέστη. Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού και καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, προσπαθήστε να τοποθετήσετε τη προσοχή σας στο Σασχασράρα, στη κορυφή του κεφαλιού, ξεπερνώντας την κατάσταση της διανόησης. Εδραιώστε την κατάσταση της συνείδησης χωρίς σκέψη και απαλλαχτείτε από το άγχος και την ένταση.
Κάνοντας συλλογικό διαλογισμό προχωράτε πιο γρήγορα. Όταν υπάρχουν πολλά αναμμένα κεριά, τότε υπάρχει περισσότερο φώς. Η αίσθηση των δονήσεων και ο διαλογισμός είναι πολύ πιο δυνατός, όταν στον ίδιο χώρο βρίσκονται πολλοί άνθρωποί που εξασκούν τις τεχνικές της Σαχάτζα Γιόγκα. Γι' αυτό το λόγο είναι σημαντικό να παρευρισκόμαστε κάθε εβδομάδα στις συναντήσεις που γίνονται στο κέντρο της Σαχάτζα γιόγκα και ειδικά στην αρχή, καθώς αρκετοί άνθρωποι δηλώνουν πως ο διαλογισμός είναι πολύ πιο εύκολος όταν γίνεται μαζί με άλλους.

Σημαντικές πληροφορίες

Γιόγκα σημαίνει:

Η πραγματική έννοια της Γιόγκα είναι η ένωση του πνεύματός μας με τη θεϊκή δύναμη.
  Δεν είναι μόνο η άσκηση

Δωρεάν μαθήματα:

  Τα μαθήματα είναι δωρεάν καθώς , όπως αναφέρει η Σρι Μάτατζι, η ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα:

"Η πνευματικότητα δεν είναι κάτι που μπορεί να αγοραστεί ή να εμπορευτεί, είναι κάτι που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και είναι δικαίωμά του να την κατακτήσει".

Ο διαλογισμός:

Ο διαλογισμός  Sahaja είναι μοναδικός. Δεν είναι άσκηση. Είναι εύκολο να μάθει και λειτουργεί γρήγορα. 5-10 λεπτά την ημέρα διαλογισμού Sahaja Yoga φέρνει αποτελέσματα.