μαθηματα δωρεαν Ο διαλογισμός είναι μια πρακτική που αναπτύχθηκε τόσο στους πολιτισμούς της Ανατολής όσο και στην αρχαία Ελλάδα και έχει μια καταγεγραμμένη ιστορία αρκετών χιλιάδων χρόνων. Τεχνικές διαλογισμού έχουν δοκιμαστεί και αναπτυχθεί μέσα από εκατοντάδες γενεές, με σκοπό να διαμορφωθεί μια μέθοδος με την οποία ο άνθρωπος να μπορέσει να απαλλαγεί από το στρες και να βρει την ισορροπία του. Για ένα μεγάλο αριθμό ερευνητών ο διαλογισμός είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης του άγχους.

Ο διαλογισμός δεν είναι μόνο ένας αποτελεσματικός τρόπος για να καταπολεμηθεί το άγχος και να βελτιωθεί η ποιότητα του σύγχρονου τρόπου ζωής. Προσφέρει επίσης στον άνθρωπο τη δυνατότητα να διευρύνει την αντίληψή του και να οδηγηθεί σε ανώτερες σφαίρες συνειδητότητας.

Μερικά σημεία «κλειδιά» που αφορούν το διαλογισμό.

Τα οφέλη του διαλογισμού: ο διαλογισμός μας απαλλάσσει από το στρες και μας δίνει ηρεμία, καθώς ο νους αποφορτίζεται από την υπερβολική διανοητική δραστηριότητα. Επίσης, μας χαρίζει διαύγεια, επειδή η προσοχή μας επικεντρώνεται στο παρόν παραμένοντας αδιάσπαστη. Μαθαίνουμε να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή της ζωής μας και να επιτυγχάνουμε καθετί με αβίαστο τρόπο.

Ο πραγματικός διαλογισμός, μας δίνει τη δυνατότητα να εστιάσουμε στην παρούσα στιγμή από το να αναμειχθούμε με το αμετάβλητο παρελθόν ή το ακαθόριστο μέλλον. Και αυτό μας χαρίζει το μεγαλύτερο δώρο που είναι το να ζούμε την κάθε στιγμή και να την απολαμβάνουμε.

Μάθετε πώς να κάνετε διαλογισμό.

Οδιαλογισμός σχετίζεται με το να πετύχει κανείς ένα επίπεδο συνείδησης χωρίς σκέψη, στο οποίο η υπερβολική αγχογόνος διανοητική δραστηριότητα εξουδετερώνεται χωρίς να περιορίζεται η ικανότητα εγρήγορσης και αποτελεσματικότητας. Ο πραγματικός διαλογισμός, μας δίνει τη δυνατότητα να εστιάσουμε στην παρούσα στιγμή και αυτό μας χαρίζει το μεγαλύτερο δώρο που είναι το να ζούμε στο παρόν και να το απολαμβάνουμε.

Τα μαθήματα διαλογισμού που προσφέρονται δωρεάν στα κέντρα της Σαχάτζα Γιόγκα σε όλη την Ελλάδα θα σας βοηθήσουν να μάθετε γρήγορα και εύκολα πώς να διαλογίζεστε.

Σημαντικές πληροφορίες

Γιόγκα σημαίνει:

Η πραγματική έννοια της Γιόγκα είναι η ένωση του πνεύματός μας με τη θεϊκή δύναμη.
  Δεν είναι μόνο η άσκηση

Δωρεάν μαθήματα:

  Τα μαθήματα είναι δωρεάν καθώς , όπως αναφέρει η Σρι Μάτατζι, η ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα:

"Η πνευματικότητα δεν είναι κάτι που μπορεί να αγοραστεί ή να εμπορευτεί, είναι κάτι που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και είναι δικαίωμά του να την κατακτήσει".

Ο διαλογισμός:

Ο διαλογισμός  Sahaja είναι μοναδικός. Δεν είναι άσκηση. Είναι εύκολο να μάθει και λειτουργεί γρήγορα. 5-10 λεπτά την ημέρα διαλογισμού Sahaja Yoga φέρνει αποτελέσματα.