SahajaYogaGreece Blogs

This blog is created to give useful information for seekers for their inner ascent,yoga,meditation,peace,love and stress management etc.

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Bloggers
    Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
  • Team Blogs
    Team Blogs Find your favorite team blogs here.
  • Login
    Login Login form

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ

πληροφορίες σχετικά με το διαλογισμό...

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ

  Η καταγωγή της Γιόγκα (Yoga) είναι πανάρχαια και προέρχεται από την εποχή του Πολιτισμού της Κοιλάδας του Ινδού ποταμού (Indus Valley Civilization) που χρονολογείται από το 3330 π.Χ. μέχρι το 1300 π.Χ. Είναι ένας από τους αρχαιότερους πολιτισμούς του κόσμου που ανέπτυξε την γεωργία, την κτηνοτροφία, την αρχιτεκτονική και ένα σύστημα γραφής που δεν έχει ακόμα αποκρυπτογραφηθεί. Εκεί βρέθηκαν σφραγίδες με ανάγλυφες παραστάσεις που δείχνουν ανθρώπους σε στάσεις διαλογισμού.

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΝΤΑΡΤΑ ΓΚΑΟΥΤΑΜΑ ΠΟΥ ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΒΟΥΔΑΣ

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΝΤΑΡΤΑ ΓΚΑΟΥΤΑΜΑ,

ΠΟΥ ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΒΟΥΔΑΣ

Ζούσε στο Καπιλαβάστου, ένα βασίλειο κοντά στο σημερινό Νεπάλ, ο βασιλιάς Σουντχόντανα, απόγονος της βασιλικής φυλής Σάκυα, οι οποίοι αποκαλούνταν Γκαουτάμα. Ήταν ένας σοφός βασιλιάς και τον σέβονταν όλοι. Η γυναίκα του, η Μάγια-Ντέβι, ήταν όμορφη και αγνή. Ο σύζυγός της, την τιμούσε για την αγιωσύνη της. 

Ήταν παντρεμένοι για 20 χρόνια και δεν είχαν παιδιά. Όπως πριν από τη γέννηση κάθε ενσάρκωσης δίνονται προμηνύματα, έτσι έγινε και πριν από τη γέννηση του Βούδα.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολλοί θεωρούν τον Διαλογισμό ως μια «Εγωιστική τεχνική» επειδή πιστεύουν πως έχει οφέλη μόνο σε προσωπικό επίπεδο.
Αυτό βέβαια είναι λάθος

Ο Διαλογισμός επιδρά άμεσα και έμμεσα στην κοινωνία .

1. Στο εξωτερικό επίπεδο με την συμπεριφορά μας στις συναναστροφές. Γινόμαστε πηγή χαράς και αρμονίας. Πηγή αισιοδοξίας. Σταματάμε να γινόμαστε γκρινιάρηδες, καχύποπτοι, επιθετικοί. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης έχει ως αποτέλεσμα α) να κάνει τον άνθρωπο επιθετικό με αποτέλεσμα τις καθημερινές συγκρούσεις. β) την ανειλικρίνεια με αποτέλεσμα την καθημερινή μικρή ανηθικότητα στις σχέσεις μας. Με επιστημονικές έρευνες έχει δειχθεί πως ο Διαλογισμός αυξάνει την αυτοπεποίθηση.

Powered by EasyBlog for Joomla!

Σημαντικές πληροφορίες

Γιόγκα σημαίνει:

Η πραγματική έννοια της Γιόγκα είναι η ένωση του πνεύματός μας με τη θεϊκή δύναμη.
  Δεν είναι μόνο η άσκηση

Δωρεάν μαθήματα:

  Τα μαθήματα είναι δωρεάν καθώς , όπως αναφέρει η Σρι Μάτατζι, η ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα:

"Η πνευματικότητα δεν είναι κάτι που μπορεί να αγοραστεί ή να εμπορευτεί, είναι κάτι που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και είναι δικαίωμά του να την κατακτήσει".

Ο διαλογισμός:

Ο διαλογισμός  Sahaja είναι μοναδικός. Δεν είναι άσκηση. Είναι εύκολο να μάθει και λειτουργεί γρήγορα. 5-10 λεπτά την ημέρα διαλογισμού Sahaja Yoga φέρνει αποτελέσματα.