This blog is created to give useful information for seekers for their inner ascent,yoga,meditation,peace,love and stress management etc.

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Bloggers
    Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
  • Team Blogs
    Team Blogs Find your favorite team blogs here.
  • Login
    Login Login form
Recent blog posts

Ο διευθυντής της United Airlines India ασκεί τη Σαχάτζα γιόγκα εδώ και 14 χρόνια, τον βοηθάει να αποβάλλει το άγχος

Ο Harvinder Singh οργανώνει επίσης σεμινάρια για εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις, ΜΚΟ.

Masoom Gupte, ET Bureau / Oct 22, 2019

b2ap3_thumbnail_unitedairline.jpg

Ο Harvinder Singh κάνει Σαχάτζα γιόγκα για να αποβάλλει το στρες

 

 

Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη. Και ένας πολυάσχολος διευθύνων σύμβουλος με πυρετώδες πρόγραμμα, πιέζεται πολύ. Γι’ αυτό το λόγο γίνεται και όλη αυτή η συζήτηση για ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, υγιεινού τρόπου ζωής, σωστής διατροφής κλπ. Επιπλέον, ένας διευθύνων σύμβουλος έχει τον δικό του τρόπο να κρατάει το άγχος σε χαμηλά επίπεδα ή τουλάχιστον όσο πιο χαμηλά μπορεί.Ο Harvinder Singh, γενικός διευθυντής της United Airlines India, μοιράστηκε μαζί μας τον τρόπο που του αρέσει να αποβάλλει το άγχος. «Το μεγαλύτερος όπλο μου για την αντιμετώπιση του άγχους είναι ο διαλογισμός Σαχάτζα γιόγκα, τον οποίο εξασκώ σχεδόν εδώ και 24 χρόνια. Επίσης διοργανώνω σεμινάρια για εκπαιδευτικά ιδρύματα, εταιρίες, ΜΚΟ κλπ. Είναι η προσωπική μου συμβολή στην κοινωνία» είπε.

 

Ο διαλογισμός στο σπίτι μπορεί να σας ανακουφίσει από την πίεση και το άγχος της ημέρας

 

Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει επιφέρει επαναστατικές αλλαγές στη ζωή μας. Σήμερα οι άνθρωποι είναι τόσο απασχολημένοι μέσα σε αυτήν την εικονική πραγματικότητα που ξεχνούν το παρόν. Αναμφίβολα η τεχνολογία υποστηρίζει την πορεία μας, όμως αποτελεί σημαντικό παράγοντα πίσω από τα ολοένα αυξανόμενα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται. Οι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να αφήσουν τους υπολογιστές και τα κινητά τους – είτε είναι απασχολημένοι με τις εργασίες τους είτε κοινωνικοποιούνται με τους φίλους τους. Όσο περισσότερο ροκανίζουμε το χρόνο μας και προσπαθούμε να κοινωνικοποιηθούμε, τόσο απομακρυνόμαστε από το περιβάλλον μας και τον εαυτό μας. Το ροκάνισμα του χρόνου μας πιθανώς αποτελεί μία αιτία παραμέλησης του εαυτού μας και της υγείας μας. Η Σαχάτζα Γιόγκα βασίζεται σε απλές και σύντομες τεχνικές διαλογισμού που μπορεί να γίνουν συλλογικά αλλά και ατομικά, στο σπίτι σας.

Σαχάτζα Γιόγκα – Ο δρόμος για την επίτευξη πνευματικής και σωματικής ευεξίας

Η Σαχάτζα Γιόγκα μπορεί να αλλάξειτις συνήθειές σας προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Είναι ο δρόμος για την εξισορρόπηση των τεσσάρων επιπέδων της ύπαρξης: σωματικό, διανοητικό, συναισθηματικό, πνευματικό. Οι κοινές σωματικές ασκήσεις μπορούν να βελτιώσουν τη σωματική σας κατάσταση, αν όμως επιθυμεί κάποιος μία πιο ολιστική προσέγγιση, η Σαχάτζα Γιόγκα είναι ο καλύτερος δρόμος για την επίτευξη της υγείας μας. Μερικά σημαντικά οφέλη της Σαχάτζα Γιόγκα είναι:

·         Μείωση του άγχους και αντικατάστασή του από ένα αίσθημα γαλήνης και πληρότητας.

·         Πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών που υπό άλλες συνθήκες είναι δύσκολο να θεραπευτούν

·         Απελευθέρωση από διάφορους εθισμούς όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά

·         Αντιμετώπιση των αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων

·         Βελτίωση της προσοχής και της συγκέντρωσης

Ο διαλογισμός στηΣαχάτζαΓιόγκα

Μέσα σε κάθε άνθρωπο υπάρχει ένα δίκτυο νεύρων και αισθητηρίων οργάνων, που τον βοηθά να αντιλαμβάνεται τον εξωτερικό κόσμο. Επίσης, υπάρχει ένα ενεργειακό σύστημα, το οποίο αποτελείται από 3 ενεργειακά κανάλια και 7 ενεργειακά κέντρα (τσάκρα), που φροντίζουν τη φυσική, διανοητική, συναισθηματική και πνευματική μας κατάσταση. Τέλος, υπάρχει μία ενέργεια που ονομάζεται «κουνταλίνη» και βρίσκεται σε μορφή αδράνειας στη βάση της σπονδυλικής στήλης, στο σημείο που οι αρχαίοι Έλληνες ονόμασαν ιερό οστό. Όταν η κουνταλίνη αφυπνίζεται, ανεβαίνει, μέσα από το κεντρικό ενεργειακό κανάλι, κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης και βρίσκει διέξοδο στην κορυφή του κεφαλιού. Μόλις συμβεί αυτό, ο άνθρωπος εισέρχεται αυθόρμητα στην κατάσταση του διαλογισμού και βιώνει την πραγματική γιόγκα.

Επίλογος

Η Σαχάτζα Γιόγκα είναι μία μοναδική μέθοδος διαλογισμού που έφερε επανάσταση στην πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου. Χάρη στη διδασκαλία της Σρι Μάτατζι Νίρμαλα Ντέβι, ίσως της σημαντικότερης γκουρού της σύγχρονης εποχής, επιτυγχάνεται σε κάθε άνθρωπο η αφύπνιση της εσωτερικής του ενέργειας και πραγματοποιείται μέσα του μία εσωτερική μεταμόρφωση που του χαρίζει σωματική και ψυχική υγεία.

Η διδασκαλία της Σαχάτζα Γιόγκα βασίζεται, σε ένα μεγάλο βαθμό, στο προσωπικό βίωμα, μέσα από πολύ απλές ασκήσεις διαλογισμού και τεχνικές καθαρισμού των ενεργειακών κέντρων (τσάκρα). Η πρακτική των ασκήσεων και των τεχνικών αυτών μπορεί να γίνεται στο σπίτι μας και να ενταχθεί στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.sahajayoga.grγια να μάθετε περισσότερα για τη Σαχάτζα Γιόγκα, τις τεχνικές διαλογισμού και τα οφέλη που προσφέρει. Η πνευματικότητα δεν είναι κάτι μακρινό και απρόσιτο, το μόνο που χρειάζεται είναι η ειλικρινής επιθυμία μας.

 

b2ap3_thumbnail_gamos.jpg

«Ο Προφήτης» Για το Γάμο

«Μετά η Αλμήτρα μίλησε ξανά και είπε: «Και τι έχεις να πεις για το Γάμο, δάσκαλε;» Και εκείνος αποκριθηκε έτσι: «Γεννηθήκατε μαζί και θα είστε παντοτινά μαζί. Θα είστε μαζί κι όταν τα άσπρα φτερά του θανάτου σκορπίσουν τις μέρες σας. Ναι, θα είστε μαζί ακόμα και μέσα στη σιωπηλή ανάμνηση του Θεού.
Αφήστε όμως να υπάρχουν αποστάσεις στην ένωσή σας. Και αφήστε τους ανέμους του ουρανού να χορεύουν ανάμεσά σας.
Αγαπάτε ο ένας τον άλλο, αλλά μην κάνετε δεσμά από την αγάπη. Αφήστε την αγάπη να είναι σαν μια κινούμενη θάλασσα ανάμεσα στις ακτές των ψυχών σας.
Γεμίστε τις κούπες ο ένας του άλλου, αλλά μην πίνετε από την ίδια κούπα. Δίνετε ο ένας στον άλλο από το ψωμί σας, αλλά μην τρώτε από το ίδιο κομμάτι.
Τραγουδάτε και χορεύετε μαζί και χαρείτε, αλλά ας μένει ο καθένας μόνος του. Καθώς οι χορδές του λαούτου είναι μόνες, παρόλο που δονούνται από την ίδια μουσική,
Δώστε τις καρδιές σας, όχι όμως στη φύλαξη ο ένας του άλλου, γιατί μόνο το χέρι της Ζωής μπορεί να κρατήσει τις καρδιές σας. Να στέκεστε κοντά και ωστόσο όχι πολύ κοντά μαζί, γιατί οι κολόνες του ναού στέκονται χώρια και η βελανιδιά και το κυπαρίσσι δεν φυτρώνουν το ένα στη σκιά του άλλου».

Χαλίλ Γκιμπράν «Ο Προφήτης»

Μαθήματα στη Θεσσαλονίκη

Ο σύλλογος της Σαχάτζα Γιόγκα Ελλάδας σχεδιάζει , ύστερα από παράκληση πολλών κατοίκων της Θεσσαλονίκης, να ξεκινήσει εισαγωγικά μαθήματα διαλογισμού στις αρχές Μαίου. Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα, ώστε να μπορέσουμε να σας ειδοποιήσουμε εγκαίρως για την έναρξη των μαθημάτων.

http://www.sahajayoga.gr/en/%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%87%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5/%CF%83%CE%B1%CF%87%CE%AC%CF%84%CE%B6%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CF%8C%CE%B3%CE%BA%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7.html

Posted by on in Events of Sahaja Yoga Greece
World Inner Peace Day

 Ενα μοναδικό γεγονός, στο οποίο θα συμμετάσχουν δήμοι, οργανισμοί, σχολεία και εταιρίες σε όλο τον κόσμο, θα γίνει στις   Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 στην Αθήνα και στον Βόλο

    Στις 21 Μαρτίου 2015 θα λάβει χώρα ένα μοναδικό γεγονός, στο οποίο θα συμμετέχουν δήμοι, οργανισμοί, σχολεία και εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Η αναγκαιότητα για τη θέσπιση της Παγκόσμιας Ημέρας Εσωτερικής Ειρήνης προέκυψε από το γεγονός ότι διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο: η παγκόσμια οικονομική κρίση, η ηθική διαφθορά, οι κοινωνικές ανισότητες ο ρατσισμός, η βία και ο θρησκευτικός φανατισμός έχουν οδηγήσει τον σύγχρονο άνθρωπο σε αδιέξοδο.

Κάντε Κράτηση της Θέσης σας( Ελεύθερη )!

http://www.sahajayoga.gr/inner-peace-day/index.html

Μήπως έχουν μπλοκάρει τα τσάκρα σου;
  • Τι είναι τα τσάκρα;
  • Πώς επηρεάζουν τη ζωή μας;
  • Τι γίνεται όταν μπλοκάρουν και πώς ενεργοποιούνται;




Το υλικό σώμα, ο φυσικός οργανισμός μας, βρίσκεται στη ζωή χάρη στην ενέργεια. Ένα πέπλο ενέργειας το περιβάλει και το διαπερνά σε κάθε του κύτταρο. Εκτός από το τρισδιάστατο ορατό φυσικό βιολογικό σώμα έχουμε ένα αιθέριο σώμα αντίτυπο του φυσικού. Είναι ένα αντίτυπο από ενέργεια, ένα ενεργειακό σώμα από χρώματα και φως που περιλαμβάνει πληροφορίες για την υγεία μας  ,για την  ψυχική μας κατάσταση και όχι μόνο.
Τα τσάκρα είναι ενεργειακά κέντρα, σταθμοί ενέργειας που παίρνουν και μεταβολίζουν την ενέργεια και τη διοχετεύουν στους αδένες του σώματος και στο νευρικό σύστημα. "Τσάκρα" είναι σανσκριτική λέξη και σημαίνει ‘‘τροχός’’, καθώς τα τσάκρα μοιάζουν με τροχούς που περιστρέφονται σε διαφορετικές ταχύτητες εκπέμποντας διαφορετικά χρώματα. Είναι τα κύρια όργανα του αιθέριου σώματος και έχουν πολλές λειτουργίες σε πολλά επίπεδα, όπως το φυσικό, συναισθηματικό, διανοητικό και πνευματικό.

Θετικά Οφέλη με τη μέθοδο διαλογισμού της Σαχάτζα Γιόγκα
Δεν είναι ξεκάθαροι οι μηχανισμοί με τους οποίους ο διαλογισμός στη Σαχάτζα Γιόγκα είναι αποτελεσματικός. Μια πολύ δημοφιλής εξήγηση που έχει επικρατήσει για τη θετική επίδραση του διαλογισμού, είναι μέσα από όρους φυσιολογικών αλλαγών όπως είναι η ελάττωση της συχνότητας των καρδιακών παλμών, της αρτηριακής πίεσης, του ρυθμού αναπνοής και η αύξηση στη θερμοκρασία του δέρματος, της αντίσταση του δέρματος και τη δραστηριότητας των κυμάτων άλφα στο μυαλό.
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ

  Η καταγωγή της Γιόγκα (Yoga) είναι πανάρχαια και προέρχεται από την εποχή του Πολιτισμού της Κοιλάδας του Ινδού ποταμού (Indus Valley Civilization) που χρονολογείται από το 3330 π.Χ. μέχρι το 1300 π.Χ. Είναι ένας από τους αρχαιότερους πολιτισμούς του κόσμου που ανέπτυξε την γεωργία, την κτηνοτροφία, την αρχιτεκτονική και ένα σύστημα γραφής που δεν έχει ακόμα αποκρυπτογραφηθεί. Εκεί βρέθηκαν σφραγίδες με ανάγλυφες παραστάσεις που δείχνουν ανθρώπους σε στάσεις διαλογισμού.

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΝΤΑΡΤΑ ΓΚΑΟΥΤΑΜΑ ΠΟΥ ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΒΟΥΔΑΣ

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΝΤΑΡΤΑ ΓΚΑΟΥΤΑΜΑ,

ΠΟΥ ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΒΟΥΔΑΣ

Ζούσε στο Καπιλαβάστου, ένα βασίλειο κοντά στο σημερινό Νεπάλ, ο βασιλιάς Σουντχόντανα, απόγονος της βασιλικής φυλής Σάκυα, οι οποίοι αποκαλούνταν Γκαουτάμα. Ήταν ένας σοφός βασιλιάς και τον σέβονταν όλοι. Η γυναίκα του, η Μάγια-Ντέβι, ήταν όμορφη και αγνή. Ο σύζυγός της, την τιμούσε για την αγιωσύνη της. 

Ήταν παντρεμένοι για 20 χρόνια και δεν είχαν παιδιά. Όπως πριν από τη γέννηση κάθε ενσάρκωσης δίνονται προμηνύματα, έτσι έγινε και πριν από τη γέννηση του Βούδα.

Meta Modern Era by Shri Mataji Nirmala Devi
Meta Modern Era by Shri Mataji Nirmala Devi is a loving, compelling and powerful book that introduces a tangible spiritual breakthrough for the 21st century — spontaneous Self Realization through Sahaja Yoga meditation — which opens a new dimension in human awareness.
       
Written by Nobel Peace Prize nominee and one of the greatest voices on spirituality, Shri Mataji Nirmala Devi, the book offers stunningly deep insights on the crises of our modern times and the solutions to their root problems.

From the preface to Meta Modern Era:

"Actually I did not want to write a book of this kind. I am a person who is in complete joy of Divinity. There is the all-pervading joy of Divine love and I wanted everyone to enjoy it. Specially in the West I have seen that there are many seekers of absolute Truth. There are many scientists who have written voluminous books about consciousness, about awareness. One can give a list of them. But all these books really weary you completely, because they do not emit any knowledge of the ultimate truth. I don't want to criticize them; after all whatever they are doing constitutes honest research. But why not also give a chance to this new discovery which is being made? Why not humble down to see what is beyond this mind which gives you all this artificial intelligence?

It is extremely difficult for me to write about the problems of Western life. It is like an enormous tree which has grown outside. How to be pushed down now to the roots and made to grow inside. It is only by going deep inside that we can find out what the problems of Western civilization are which have kept a Western mind away from truth.
"

Buy >>

ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ

ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΑΧΑΤΖΑ ΓΙΟΓΚΑ
ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ

 

b2ap3_thumbnail_research1.jpg

ΕΙΣΑΓΩΓΗ


    Ολοένα αυξάνονται οι επιστήμονες που θεωρούν το στρες ως ένα σημαντικό παράγοντα προέλευσης ασθενειών. Το 2010, η Αμερικάνικη Εταιρεία Ψυχολογίας, παρουσίασε σε μια στατιστική της έρευνα, ότι σχεδόν το 75% των Αμερικανών που πήραν μέρος σ΄αυτή τη ζωντανή δημοσκόπηση, είπαν ότι τα επίπεδα στρες τους είναι τόσο υψηλά, που νοιώθουν άρρωστοι. Ερευνητές από το Χάρβαρντ εκτίμησαν ότι το 60 έως 90% των επισκέψεων σε γιατρούς συνδέεται με τις ακόλουθες ασθένειες: Καρδιακά επεισόδια, υπέρταση, διαβήτης, άσθμα, χρόνιοι πόνοι, αϋπνία, αλλεργίες, πονοκέφαλοι, πόνοι στην πλάτη, διάφορες δερματικές παθήσεις, καρκίνος, ατυχήματα, αυτοκτονία, κατάθλιψη, αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα κ.α.

Ποιήματα του πνεύματος
Ένα ποίημα που γράφτηκε από τη Σρι Μάτατζι στη Καμπέλα βλέποντας το βουνό από το δωμάτιό της:

Βλέπω ένα βουνό από το παράθυρό μου
Στέκεται σαν ένας αρχαίος σοφός
Χωρίς επιθυμίες, γεμάτο αγάπη.
Τόσα πολλά δέντρα και τόσα πολλά λουλούδια
Λαφυραγωγούν το βουνό όλη την ώρα.
Η προσοχή του δεν διαταράσσεται,
Και όταν βρέχει μοιάζει
Σαν στάμνες πολλές που στάζουν από τα σύννεφα
Και γεμίζουν το βουνό με πράσινο.
Οι καταιγίδες υψώνονται,
Γεμίζοντας τη λίμνη με συμπόνια
Και οι ποταμοί ρέουν κυλώντας προς τα κάτω
Με κλήση προς τη θάλασσα.
Ο ήλιος δημιουργεί τα σύννεφα και
Ο άνεμος μεταφέρει στα φτερά του
Τη βροχή στο βουνό.
Αυτό είναι το αιώνιο παιχνίδι,
Το βουνό το βλέπει
Χωρίς επιθυμίες.
Tagged in: Ποιήματα
Μια ζωή αφιερωμένη στην ανθρωπότητα

 

       Η Σρι Μάτατζι Νίρμαλα Ντέβι σιωπηλά μεταμόρφωσε πολλές ζωές.

Για περισσότερο από σαράντα χρόνια ταξίδεψε διεθνώς, προσφέροντας δημόσιες ομιλίες και την εμπειρία της αυτογνωσίας δωρεάν σε όλους, ανεξάρτητα από τη φυλή, τη θρησκεία ή τις περιστάσεις. Όχι μόνο έδωσε την ικανότητα στους ανθρώπους να περάσουν αυτή την πολύτιμη εμπειρία σε άλλους, αλλά τους δίδαξε την τεχνική που είναι απαραίτητη για να μπαίνουν σε διαλογισμό, η οποία είναι γνωστή ως Σαχάτζα Γιόγκα.

Η Σρι Μάτατζι  υποστήριξε ότι υπάρχει μια έμφυτη πνευματική δυνατότητα μέσα σε κάθε ανθρώπινο ον και μπορεί να ξυπνήσει αυθόρμητα. Τόνισε ότι αυτή η αφύπνιση, η οποία περιγράφεται ως αυτοπραγμάτωση, δεν μπορεί να αγοραστεί. Δεν μπορεί κανείς να ζητήσει χρήματα ούτε να χρεώσει για την εμπειρία της αυτοπραγμάτωσης ή για τη διδασκαλία της Σαχάτζα Γιόγκα. Η εσωτερική ισορροπία και η μείωση του στρες που συνοδεύει την πρακτική της Σαχάτζα Γιόγκα έχει ήδη γίνει γνωστή σε εκατοντάδες χιλιάδες σε όλο τον κόσμο. Η ικανότητα να ενεργοποιήσουμε την έμφυτη, πνευματική ενέργεια μας γρήγορα και εύκολα και να βιώσουμε τα οφέλη της, διαφοροποιεί τη Σαχάτζα Γιόγκα από άλλες μορφές διαλογισμού. Με την πρακτική, τα άτομα είναι σε θέση να κατευθύνουν τη δική τους ενέργεια και να αποκαταστήσουν τη ψυχική, σωματική και συναισθηματική αστάθεια ώστε να επιτευχθεί μια κατάσταση ευεξίας, ηρεμίας και ικανοποίησης. Εκτός από την Σαχάτζα Γιόγκα που έχει πλέον καθιερωθεί σε περισσότερες από 95 χώρες, η Σρι Μάτατζι ίδρυσε μια μη κυβερνητική οργάνωση για άπορες γυναίκες και παιδιά. Πολλά διεθνή σχολεία που διδάσκουν ένα ολιστικό πρόγραμμα σπουδών, κέντρα υγείας που προσφέρουν θεραπεία μέσω της Σαχάτζα Γιόγκα τεχνικές διαλογισμού και μία ακαδημία τεχνών για την αναζωογόνηση των δεξιοτήτων του κλασικού χορού, της μουσικής και της ζωγραφικής.

Posted by on in Sahaja Yoga Ελλαδας
Ποιοι είμαστε

Η Σαχάτζα Γιόγκα είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, αφοσιωμένος στην πνευματική εξέλιξη της ανθρωπότητας και στην επίλυση των σύγχρονων προβλημάτων, μέσα από την εσωτερική μεταμόρφωση που μπορεί να συμβεί σε κάθε άνθρωπο.

Η επαναστατική μέθοδος διαλογισμού της Σαχάτζα Γιόγκα βασίζεται στο έργο και στη διδασκαλία της ιδρύτριας της Σαχάτζα Γιόγκα, Σρι Μάτατζι Νιρμάλα Ντέβι, η οποία απέσπασε πολλαπλές τιμητικές διακρίσεις και βραβεία για την ανθρωπιστική της δράση.

 

Declare 21 March " International Day of Inner Peace"

Governments, ONU, UNICEF, Nobel, European Parliament, Universities, schools: Declare 21 March " International Day of Inner Peace"

Why this is important?

If there is no peace within, can we truly sustain global peace? Humanity has come to realize the importance of self-development and balance especially amongst youth and those in the forefront of science, politics education and arts. Therefore, I would like to bring to the attention of the people a way to obtain inner peace, to reduce stress and increase wellness, to become more compasionate, centered and balanced: Sahaja Meditation, a simple, time-honored technique which can be learned and practiced by everybody.

 Click Here to see more >>......

 

* Παγκόσμια Ημέρα Εσωτερικής Ειρήνης *

Ενα μοναδικό γεγονός, στο οποίο θα συμμετάσχουν δήμοι, οργανισμοί, σχολεία και εταιρίες σε όλο τον κόσμο, θα γίνει στις   Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 στην Αθήνα και Βόλο.

     Η αναγκαιότητα της θέσπισης μιας τέτοιας ημέρας προέκυψε από το γεγονός, ότι είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για όλο τον κόσμο. Η παγκόσμια οικονομική κρίση, η πολιτική διαφθορά, ο ρατσισμός, η βία, ο θρησκευτικός φανατισμός ταλαιπωρούν τους ανθρώπους, δημιουργώντας τους άγχος, σύγχυση, απελπισία, θυμό και ανασφάλεια. Κυριαρχεί η αδικία, η ανισότητα και η προκατάληψη, ενώ ταυτόχρονα οι ηθικές αξίες έχουν κλονιστεί.

Video shared by on in Οφέλη

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ιατρική επιστήμη έχει επιλέξει σημαντικά οφέλη για την υγεία από την αρχαία πρακτική ιατρική.

Ερευνητές στο Νοσοκομείο Royal για τις γυναίκες στο Randwick βρήκαν επιτυχημένο διαλογισμό για την αντιμετώπιση της ημικρανίας, του άσθμα, της τοπικής θέρμης και του επαγγελματικού στρες.

Ο Δρ. Ramesh Manocha, από το ερευνητικό πρόγραμμα διαλογισμού στη μονάδα φυσικών θεραπειών του νοσοκομείου, τα ανέφερε σαν προκαταρκτικά αποτελέσματα που δείχνουν ότι το ιατρικό επάγγελμα θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη το διαλογισμό.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολλοί θεωρούν τον Διαλογισμό ως μια «Εγωιστική τεχνική» επειδή πιστεύουν πως έχει οφέλη μόνο σε προσωπικό επίπεδο.
Αυτό βέβαια είναι λάθος

Ο Διαλογισμός επιδρά άμεσα και έμμεσα στην κοινωνία .

1. Στο εξωτερικό επίπεδο με την συμπεριφορά μας στις συναναστροφές. Γινόμαστε πηγή χαράς και αρμονίας. Πηγή αισιοδοξίας. Σταματάμε να γινόμαστε γκρινιάρηδες, καχύποπτοι, επιθετικοί. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης έχει ως αποτέλεσμα α) να κάνει τον άνθρωπο επιθετικό με αποτέλεσμα τις καθημερινές συγκρούσεις. β) την ανειλικρίνεια με αποτέλεσμα την καθημερινή μικρή ανηθικότητα στις σχέσεις μας. Με επιστημονικές έρευνες έχει δειχθεί πως ο Διαλογισμός αυξάνει την αυτοπεποίθηση.

Συγκρότημα Nirmal Tarang

Θα θέλαμε να συμμετάσχουμε εθελοντικά, στα μουσικά δρώμενα με το συγκρότημα Nirmal Tarang, το οποίο εκτελεί fusion κομμάτια, παντρεύοντας την ινδική και ευρωπαϊκή μουσική με έναν ξεχωριστό τρόπο. Η παράσταση αυτή ονομάζεται: «Ένα μουσικό ταξίδι μέσα στην ύπαρξη». Η ινδική μουσική έχει την ιδιαιτερότητα να μπορεί να αγγίξει τη βαθύτερη πνευματική μας φύση, ανοίγοντας τα Κέντρα Ενέργειας που βρίσκονται μέσα σε κάθε άνθρωπο. Μέσα λοιπόν από αυτή τη μουσική παράσταση, το κοινό έχει τη δυνατότητα να κάνει ένα ταξίδι μέσα στην εσωτερική του ύπαρξη που αποτελείται από αυτά τα ενεργειακά κέντρα. Υπάρχει ένας ομιλητής, που εξηγεί και καθοδηγεί το κοινό σ’αυτή την εξαιρετική ανακάλυψη καθώς παρεμβάλλεται ανάμεσα στα μουσικά κομμάτια.

Συνέντευξη με τη Σρι Μάτατζι

ROYAL ALBERT HALL, Λονδίνο 2001

 

Ερώτηση: Θα λέγατε Σρι Μάτατζι, ότι η Σαχάτζα Γιόγκα περιλαμβάνει ή εντάσσει άλλες θρησκείες ή είναι μια αυτόνομη πνευματική οργάνωση ή θρησκεία;

Απάντηση: Βέβαια περιλαμβάνει! Περιλαμβάνει όλες τις θρησκείες, την ουσία όλων των θρησκειών. Η θρησκεία είναι ένα όφελος που αποκτούμε βήμα-βήμα. Είναι η ουσία όλων των θρησκειών και όχι της απάτης που οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει.

Powered by EasyBlog for Joomla!

Σημαντικές πληροφορίες

Γιόγκα σημαίνει:

Η πραγματική έννοια της Γιόγκα είναι η ένωση του πνεύματός μας με τη θεϊκή δύναμη.
  Δεν είναι μόνο η άσκηση

Δωρεάν μαθήματα:

  Τα μαθήματα είναι δωρεάν καθώς , όπως αναφέρει η Σρι Μάτατζι, η ιδρύτρια της Σαχάτζα Γιόγκα:

"Η πνευματικότητα δεν είναι κάτι που μπορεί να αγοραστεί ή να εμπορευτεί, είναι κάτι που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο και είναι δικαίωμά του να την κατακτήσει".

Ο διαλογισμός:

Ο διαλογισμός  Sahaja είναι μοναδικός. Δεν είναι άσκηση. Είναι εύκολο να μάθει και λειτουργεί γρήγορα. 5-10 λεπτά την ημέρα διαλογισμού Sahaja Yoga φέρνει αποτελέσματα.